Matematik

integraler

10. juni 2011 af yasa10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg sidder med nogle udledninger af integraler

Der er lige noget jeg ikke forstå i følgende udledning

F(x)+k => F1´(x)= f(x)   F2´(x) = f(x) <=> F1´(x) - F2´(x) = f(x) - f(x) = 0  <=> ((F1(x) - F2(x) )´ = 0 <=> F1(x) - F2(x) = k

de to sidste trin forstå jeg ikke... hvordan kan 0 blive til k... jeg ved at "mærket" forsvinder fordi man nok integrere, da de ophæver hinanden, og man skal integrere på begge sider, men hvordan kan 0 blive til k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Om to funktioner F1(x) og F2(x) er det oplyst, at de begge har funktionen f(x) som den afledede. Funktionen (F1 - F2) har derfor f(x) - f(x) = 0 som den afledede. Altså gælder, at

( F1(x) - F2(x) )´ = 0 .

Hvis den afledede af en funktion er 0, er funktionen selv en konstant. Derfor kan man slutte, at

F1(x) - F2(x) = k


Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.