Studievalg og videregående studie

Medicin kvote 2

11. juni 2011 af grimm

 Nogen der ved hvad gennemsnittet for at blive optaget i kvote 2 på AAU var?

AU havde nemlig på 11....???


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. juni 2011 af Dulugtergrimt

Spørg evt. på studmed.dk. Jeg kan ikke finde det nogle steder.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. juni 2011 af sabrina-90

AAU har ikke offentlig gjort et kvote 2 snit, men jeg kan da sige, at jeg kom ind på medicin på kvote 2 sidste år med et snit på 10,3. Så det må jo være det eller derunder :) 


Svar #3
11. juni 2011 af grimm

 Det er da vildt højt :/


Svar #4
11. juni 2011 af grimm

 Ganger man egentlig også 1,7 på sit gennemsnit fra adgangskravsfagene, da??


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. juni 2011 af sabrina-90

På kvote 2 er det et "rent" snit, dvs at det ikke kan gange med noget, men er bare karakterne lagt sammen (både skriftlig og mundtlig ved MatA, DanA og EngB, mens det bare en mundtlig ved KemB og FysB). Hvis flere ligger på adgangsgrænsen, så er det de med de fleste A-fag indenfor adgangskravsfagene, der bliver optaget, fx hvis man har FysA.


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. juni 2011 af sabrina-90

 Det skal også lige sige, at der er 1.000, som har søgt om optagelse på AAU kvote 2, men der er kun 5 pladser, så tror godt man kan regne med at snittet sniger sig op på noget der ligner snittet for kvote 2 på AU, eller måske højere.


Svar #7
11. juni 2011 af grimm

 Okay super, men jeg tænkte har du så læst dine fag op i alle adgangskravsfagene for at komme ind i medicin?


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. juni 2011 af Gabriella18

Sabrina-90.

Nu skal jeg lige være helt sikker. Når man søger ind på kvote 1, er det så ikke ens karaktergennemsnit i SAMTLIGE fag der gør sig gældende? Hvorfor er proceduren anderledes på kvote 2? Eller er det ligeledes kun det samlede gennemsnittet, dog udelukkende i Mat A, Dan A og Eng B, samt Kem B og Fys B (mundtlig) man tager udgangspunkt i på kvote 1? 

Forresten, når man søger ind på kvote 1, bliver ens gennemsnit så automatisk ganget med 1,08, hvis man søger ind på en videregående uddannelse maks 2 år efter afsluttende ungdomsuddannelse?


Brugbart svar (2)

Svar #9
11. juni 2011 af Crazyguitarman

 #8

Der er 3  forskellige måder at søge kvote 2 på medicin, alle adskiller sig fra kvote 1.

Kvote 1 er ens eksamensgennemsnit, altså for hele uddannelsen

Kvote 2 i jylland er det gennemsnittet af de specifikke adgangskrav

i Odense er det en Multiple Choice Test, og hvis man får høj nok score i den går man videre til Multiple Mini Interview. Ud fra ens score i den sidste bliver det så besluttet om man bliver optaget.

I København skriver man en motiveret ansøgning, der kan føre til en samtale hvor det så bliver besluttet om man bliver optaget. I københavn er erhvervserfaring uhyre vigtigt.

Og ja når man søger ind inden for 2 år bliver ens snit ganget med 1.08.


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. juni 2011 af Gabriella18

Mange tak for svaret Crazyguitarman.

For lige at være på den helt sikre side. Hvis jeg søger ind på en given uddannelse indenfor 2 år efter endt studentereksamen, søger jeg så ind med et eksamensgennemsnit der er blevet ganget med 1.08 uanset hvilken uddannelser jeg søger ind på?


Brugbart svar (2)

Svar #11
11. juni 2011 af Dulugtergrimt

Ja. Hvis du vel at mærke lige husker at krydse af i den boks der er angivet på ansøgningsskemaet.


Brugbart svar (2)

Svar #12
11. juni 2011 af Gabriella18

Tak for svaret;)


Brugbart svar (2)

Svar #13
11. juni 2011 af sabrina-90

 grimm: Jeg læste kun DanA og EngB op i mit friår. Men hele fidusen ligger i, at du aldrig kan få et dårligere snit ved at læse fag op efter en studentereksamen, da de altid er de bedste karakter der bruges til kvote 2 snittet, også hvis de bedste fag stadig er fra studentereksamen. Så hvis man er villig til at betale et lille beløb for at komme på aftenskole og gider at lægge arbejde i det, så kan det være vejen til medicinstudiet, hvor der er vilje er der vej!


Svar #14
11. juni 2011 af grimm

 #13: 

Kan du så godt vælge at du læser Matematik A op, og så vælger at tage årskarakteren / eksamenskarakteren for skriftlig + suppleringskarakteren mundtlig??

Jeg synes ikke helt det giver mening?


Brugbart svar (2)

Svar #15
11. juni 2011 af sabrina-90

 Sådan hænger det ikke sammen, det heller enten eller, dvs du kan vælge at bruge dine skriftlige og mundtlige karakter fra studentereksamen eller du kan bruge dine skriftlige og mundtlige karakter fra suppleringen. Lige et eksempel: du har i MatA fra gym fået 4 skriftlig og 7 mundtlig, mens du ved supplering i MatA har fået 10 skriftlig og 12 mundtlig, her vil karakterne fra suppleringen blive brugt til kvote 2 gennemsnittet, da de ligger på et gennemsnit på 11 (10+12/2), men karakterne fra gym ligger på 5,5 (4+7/2). Sådan vil det samlet blive regnet sammen, så man fx ender med følgende snit: 11 (10+12/2 - DanA) + 11 (10+12/2 - EngB) + 12 (12+12/2 - MatA) + 10 (KemB) + 10 (FysB) = 10,8. Håber det blev mere forståelig!


Svar #16
12. juni 2011 af grimm

 Jo, det var mere klart, tak :)

Hvor svært synes du det var at supplere, og hvordan synes du eksamen i de fag var? Lettere end studentereksamen?


Brugbart svar (2)

Svar #17
12. juni 2011 af sabrina-90

 Jeg læste DanA og EngB på aftenskole samtidig med at jeg arbejdet næsten fuldtid i Netto. DanA var et flex kursus, dvs at vi kun mødte en gang i måned og ellers lavede alt andet elektronik, mens EngB var med mødegang en gang i hver uge. Jeg kunne sagtens arbejde og læse samtidig, det var ikke det store problem, men man skal regne med at der er arbejde, eftersom man tager 3 og 2 års fag på 1 år. I forbindelse med eksamen var det noget lettere at få gode karakter, sluttede med et gennemsnit på 11 i begge fag, og kunne godt havde fået 12 i begge, hvis jeg lige havde gjort lidt mere. Så vil sige at niveauet var lavere end ved studentereksamen, men det er jo også en smagssag. 

Men hvis du virkelig brander for medicin synes jeg, at du skal prøve at kæmpe for det, hvis du altså har mod på det. Du kunne jo vælge at se på dit eksamensbevis og se, om du med få fagsuppleringer kunne have snittet markant, og så tage til prøven på SDU. 


Svar #18
12. juni 2011 af grimm

 Super, mange tak igen...dejlig med nogen der vil fortælle om deres erfaringer :)

Jeg brænder virkelig for at læse medicin, men frygter arbejdet, idet der er mange grimme ting, man skal lærer sig (operation). Desuden er jeg heller ikke typen til at røre folk forkerte steder (men håber at det er noget man lærer, hvis man tager sig sammen under studiet)...

Ved du om snittet i AAU og AU stiger. Jeg vil så meget gerne ind på AU, hvis jeg læser tre fag op, så har et gennemsnit over 10, hvis jeg tager mig sammen. 

Du har vel ikke en anelse om man kan læse kemi A op igen et eller andet sted, som sommersupplering? Desuden ved du om man må degradere, dvs. gå fra Kemi A til kemi B (og læse det på VUC)?


Svar #19
12. juni 2011 af grimm

 Skal man egentlig have afsluttet suppleringskurserne før d. 15 marts 2012, for at kunne søge, eller godtager de at man indsender den senere?


Brugbart svar (1)

Svar #20
12. juni 2011 af sabrina-90

 Jeg vil nok indrømme, at jeg regner med at snittet stiger i år også kvote 2 snittet, som sagt er der 1.000 om 5 pladser på AAU og tror også snittet på AU stiger, da der nok er mange som har været ude og supplere her i år.

Du kan ikke gå ned i niveau, hvis du har kemi A fra gym kan du ikke erstatte det med kemi B ved supplering, så skal du tage kemi A igen, hvis du vil ændre den karakter. 

Jeg ved ikke så meget om sommerrsupplering, da jeg valgte at tage mine supplerings kursuser på et helt år, og det vil måske også være en ide for dig, hvis du vælger at tage en del fag om, men det er jo op til dig selv. Hvis jeg har forstået det ret, så er sommersupplering mere for dem, som mangler et afgangsgivende niveau.

Man kan godt søge ind før d. 15 marts hvis du stadig er i gang med dit supplering kursus, så skal du bare skrive det et sted, tror jeg at jeg kan huske, her skal du nok spørge studievejledningen, de er meget hjælpsomme i forbindelse med udfyldelse af sådan noget. 


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 48 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.