Matematik
Forståelse af spørgsmål om integralregning
Gør rede for regneregler for det bestemte integral og de regneregler der gælder.
Mine spørgsmål lyder sådan:
Hvordan gør jeg rede for regneregler for det bestemte integral?
Hvilke regneregler gælder?
Vil meget gerne have link til videoer, hvor dette bliver gennemgået, hvis det er muligt.
På forhånd mange tak for hjælpen!
</o:p>
Svar #1
11. juni 2011 af AMelev
Se Fri viden. Dobbeltklik på videoerne.
Regneregler:
∫(f±g)(x)dx = ∫f(x)dx ± ∫g(x)dx
∫k·f(x)dx = k·∫f(x)dx
a∫b f(x)dx = - b∫af(x)dx
Indskudsreglen a∫bf(x)dx = a∫cf(x)dx + c∫bf(x)dx
Svar #2
14. juni 2011 af Freddy-holm (Slettet)
De regler du nævner kan jeg ikke finde videoer til på frividen?
Svar #3
14. juni 2011 af AMelev
Nej - mit svar falder i to afdelinger. Sammenhæng mellem ubestemte og bestemte integraler (Fri viden) og så de regneregler, du kunne tage op.
Regnereglerne vises ved at bruge definitionen af bestemt integral og regneregler for ubestemt integral.
fx
a∫b(f(x) + g(x))dx = [F(x) + G(x)]ab = F(b) + G(b) -(F(a) + G(a)) = F(b) - F(a) + G(b) - G(a) = a∫bf(x)dx + a∫bg(x)dx og
Indskudsreglen a∫bf(x)dx = a∫cf(x)dx + c∫bf(x)dx <=> F(b) - F(a) = F(c) - F(a) + F(b) - F(c) hvilket er sandt, da F(c) - F(c) = 0.
Skriv et svar til: Forståelse af spørgsmål om integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
