Matematik

Længde og skalarprodukt bevis

11. juni 2011 af boxi (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, sidder og forberede mig til mundtlig mat eksamen, og har et bevis jeg gerne ville kunne, men det står ikke i min bog.

Er der en der vil bevise "længde og skalarprodukt" i vektoregneregler? det er den der siger at vektor 

a^2= a prik a = a^2

ved ikke hvordan man indsætter vektortegn, men der er altså tale om vektor a ovenfor.

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2011 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:udledning_16.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2011 af peter lind

vektorer kan markeres ved at angive den med fed. Dette gøres ved at klikke på B på bjælken ovenover.

Det er jo lidt af en definitionssag. a·b er pr. definition a1*b1+a2*b2 for 2 dimensionale vektorer. Hvis du sætter a = b bliver det til a2 = a12+a22, hvilket er længden af kvadratet på vektoren


Svar #3
11. juni 2011 af boxi (Slettet)

 Takker! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2011 af Camillawithstyle (Slettet)

Hej

Jeg vil stærkt anbefale dig hjemmesiden: www.jyttemelin.dk, hvor du kan finde matematiske beviser, heraf beviset af skalarproduktet


Skriv et svar til: Længde og skalarprodukt bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.