Kemi

En besværligredoxreaktion

11. juni 2011 af Bluemoney (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en redox reaktion som jeg ikke kan få til at passe med ladning og koefficienter.

CH3-CHO + Cr2O72- --> CH3-C(=O)OH + Cr3+ ( I en sur opløsning ) 

OT-tal har jeg givet:

c:+1           +    Cr:+6 --->   C:+3                +  Cr: +3
h:+1                                     
O:-2

Og får ligningen:

3 CH3-CHO + 2 CH2O72- --->  3 CH3-C(=O)OH + 2Cr3+

ladningen er nu:

-4                                            --->                      +6

Jeg vil tilføje h+'er på venstre da det en sur opløsning men kan ikke få den til at passe med ladning koefficienter


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af mathon

                                +1              +6                             +3                       +3
                          CH3-CHO    +    Cr2O72-    --->    CH3-C(=O)OH    +    Cr3+

.

                         3 CH3-CHO   +   Cr2O72-   + 8 H+     --->     3 CH3-C(=O)OH    +  2 Cr3+   +   4 H2O


Svar #2
11. juni 2011 af Bluemoney (Slettet)

men må du gerne fjerne "2-tallet som FAKTISK skal stå foran Cr2O72- , som vi finder ud af ved at tælle om OT stiger eller falder på C og Cr


Skriv et svar til: En besværligredoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.