Matematik

Lokal ekstrema

12. juni 2011 af Gaggleton (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Alle, Hvis jeg skal finde lokal ekstrema for en differentiabel funktion, er det så kun x værdien jeg skal finde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af peter lind

Det kommer an på hvad der præcist spørges om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

f(x) = x2

f'(x) = 2x

f'(x)=0 

find nu x. x = 0 

der er givet 1 nulpunkt. den kritiske værdi er da nulpunktet, der undersøges for fortegn. 

...

på ovenstående måde undersøge du grafens forløb og kan bestemme lokal ekstrema. 


Svar #3
12. juni 2011 af Gaggleton (Slettet)

 ah ok tak :) og det er fordi jeg skal redegøre for lokal ekstrema og tænkte at jeg ville vise hvordan man fandt det


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

x-værdien x0, hvor en funktion f(x) har et lokalt ektremum, kaldes ekstremumspunktet, mens funktionsværdien f(x0) kaldes ekstremum eller ekstremumsværdien. Hvis spørgsmålet drejer sig om at finde lokale ekstrema, drejer det sig både om at finde x-værdierne og de tilhørende funktionsværdier.


Skriv et svar til: Lokal ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.