Matematik

gør rede for begerebet stamfunktion

12. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa !!

Jeg er ved at forberede mig til min mundtlige eksamen i mat B, og er nu i gang med integralregning..

Den første del af mit spørgsmål lyder at jeg skal gøre rede for begrebet stamfunktion..
Jeg ved ikke 100% hvad jeg skal komme ind på her?

Jeg har tænkt mig at starte med at sige

Funktionen F kaldes en stamfunktion til f, hvis F'(x) = f(x)- også kaldet integrationsprøven

Dernæst vil jeg komme med et eksempel for x^2 = 2x som jeg først differentierer og dernæst integrerer, derefter vil jeg finde en stamfunktion til x2+5 .. Her vil jeg selvfølgelig tilføje at , hvis man skal finde samtlige løsninger til integralet 2x så bliver man nødt til at ligge en konstant k til.. 2x+k

Jeg ved ikke hvad jeg ellers bør komme ind på her? skal det mon være beviset for eksistensen af uendeligt mange stamfunktioner eller, hvad vil i mene ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af peter lind

regneregler for stamfunktioner


Svar #2
12. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

altså hele mit spørgsmål lyder

9) Gør rede for begrebet stamfunktion og det ubestemte integral.
     Gør rede for de regneregler der kan bruges til at bestemme stamfunktioner

Så det med regneregler skal også med, men blot lidt senere, men har du andre ideer :o


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2011 af peter lind

nej; men det er vist nok også rigeligt


Svar #4
12. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

hm.. men mit spørgsmål var, hvad "gør rede for begrebet stamfunktion præcist dækker over"


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 men svaret på det er meget kort og det har du givet, nemlig at hvis F'(x)=f(x) så er F(x) en stamfunktion til f(x) :) så jeg tror bare du skal gå videre til at bevise regneregler for f.eks. stamfunktion til sum af to funktioner, og så partiel integration og integration ved subtitution (hvis i har haft det)


Skriv et svar til: gør rede for begerebet stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.