Kemi

pH-værdi

13. juni 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, 
Er der nogen som kan hjælpe med, at regne pH ud i stærk base 0,001 M NaOH. 
Jeg ville mene, at det er formlen pH = -log(H3O+) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Well, ja den formel kan du godt bruge efter en længere udregning. Istedet vil jeg anbefale dig at bruge:

pOH = -log(OH-)

Og derefter beregne pH ud fra: pH + pOH = 14


Svar #2
13. juni 2011 af brugerjulie (Slettet)

 Hmm, men kan man skrive det sådan her; pH = 14 + log(0,001) = 11 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jo, sagtens. Så har du bare isoleret pH og derefter indsat pOH = -log(OH).


Svar #4
13. juni 2011 af brugerjulie (Slettet)

 Mange Tak :D
jeg har et andet spørgsmål angående spændingsrækker 

det lyder således:

Idet du får, at vide at metallet zink (Zn(s)) opløses i vandig opløsning af Tin-ioner (Sn^2+ (aq)) under dannelse af fast Tin (Sn(s)) og Zink-ioner (Zn2+(aq)), skal du gør rede for hvor metallet Tin står i spændingsrækken og opskrive reaktionsskemaet. ??


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.