Matematik

andengradsligning?

13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Når der står at man skal vise formlen for andengradspolynomiets eventuelle rødder?

Hvad betyder eventuelle rødder?  Er det der hvor man beregner  om d > 0   to løsninger,  d = 0   en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

rødder er skæring med x-aksen og findes rigtigt vha. andengradsligningens koefficienter... 

diskriminanten, d, d = b2-4ac

d > 0 : to løsninger (to rødder) : x = -b±√d / 2a

d = 0 : en løsning (1 rod) : x = -b/2a

d < 0 : 0 nul løsning, ingen rødder... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af SuneChr

Man mener sikkert reelle rødder.

d < 0   ingen rødder.  (ingen skæring med x-aksen).

d = 0   dobbeltrod  (svarer til at x-aksen tangerer toppunktet).

d > 0   2 rødder.  (2 skæringer med x-aksen). 


Svar #3
13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Tak til jer begge


Skriv et svar til: andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.