Matematik

trykkræfter til vippeseng

13. juni 2011 af djalfe (Slettet)

 Hejsa
Jeg er i tvivl om udregning af trykkræft til at neutralisere en seng vægt, når der er et forskudt omdrejningspunkt
(se tegning)

Hvor stort skal trykket være på "2x gasfjeder" når sengen vejer omkring 63kg. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af kieslich (Slettet)

lad sengen være vandret. så skal kraftmomentet på venstre side være lig kraftmomentet på højre side.

lad længden på højre side være L, kald 'densiteten' rho = 63kg/2m, og lad F være fjederkraften.

a = vinkel mellem send og fjedre, g = tyngdeaccelerationen.

1/2*g*rho*(2m)2  = 1/*g*rho*L2 + cos(a)*F*L


Skriv et svar til: trykkræfter til vippeseng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.