Kemi

Idealgasligningen

13. juni 2011 af powerfull499 (Slettet)

Hej, jeg har fået følgende opgave:

"En muskelcelle i en 1500 m løber, forbrænder en voldsom mængde glukose. Der dannes 0,005 mol kuldioxid hvor stort bliver trykket inde cellen, når cellevolumen er 4,0·10-4m3?"

Skal idealgasligningen bruges her? Det forvirrer mig bare, at der ikke er opgivet noget temperatur.


Svar #1
13. juni 2011 af powerfull499 (Slettet)

Er det sådan her, man regner den ud? :

p*V=n*R*T, hvor R= 0,0831 (L*bar)/(mol*K), og hvor V= 4,0*10^-4m^3*1000 og T= 293,15 K

p= (0,005mol*0,0831(L*bar)/(mol*K)*293,15K)/0,4L = 0,3045bar

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af mathon

     T = (273,15 + 39) K


Svar #3
13. juni 2011 af powerfull499 (Slettet)

Hej Mathon.

Hvorfor 39? Der er 37 grader inde i kroppen..

Men er det ellers rigtigt? Er det fra stofmængden af kuldioxiden, som jeg kan regne trykket ud med?

Og mange tak for dit svar forresten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2011 af mathon

ved den voldsomme fysiske anstrengelse stiger temperaturen

             og der presses en del vand ud i blodbanen


Svar #5
13. juni 2011 af powerfull499 (Slettet)

Mange tak for svaret.

Men hvordan ved du, at det er lige præcist 39?

Men er opgaven ellers løst korrekt Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2011 af mathon

jeg ved heller ikke, om det lige præcist er 39ºC, men det er over normaltemperatur

... ellers er selve beregningen korrekt


Svar #7
13. juni 2011 af powerfull499 (Slettet)

Okay. Mange tak for dit svar Mathon. Stor hjælp.


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.