Matematik
det ubestemte integral
hvad er der at sige om det?
og hvad er forskellen mellem bestemt og ubestemt?
Svar #1
13. juni 2011 af mathon
den, som véd noget om infinitesimalregning, har meget at sige
det bestemte integral er en absolut værdi
det ubestemte integral er en funktion
Svar #2
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#1 jeg kan vel ikke lokke dig til at uddybe?
der står næsten ingen om det i min bog, Trips 2
Svar #3
13. juni 2011 af mathon
sammenhængene:
a∫b f(x)dx = F(b) - F(a)
og
F(x) = ∫ f(x) dx
er uundværligt værktøj for en matematiker
herunder hører de forskellige integrationsformer
Svar #5
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#3 jeg har brug for noget kød på nogle generelle ting jeg kan sige om det ubestemte integral:)
Svar #6
13. juni 2011 af mathon
definer en stamfunktion
kom ind på arealberegning ved brug af integralregning
kom ind på beregning af volumen ved 360º's drejning om akserne
kom ind på anvendelsen i fysik ....
Svar #7
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#6 okay, så er jeg på rette vej. det er præcis de ting, der står i spørgsmålet jeg skal komme ind på.
vi har endda lavet projekt om omdrejningslegemer
Svar #8
13. juni 2011 af mathon
eks.
bevægelse med konstant acceleration
a = (v-vo)/t
v = a·t + vo
s = ∫ v dt = ∫ (a·t + vo)dt = (1/2)a·t2 + vo·t + so
Svar #9
14. juni 2011 af mathon
eller skrevet
#8
eks.
bevægelse med konstant acceleration
v = ∫ a dt = at + vo hvor vo er en integrationskonstant
s = ∫ v dt = ∫ (a·t + vo)dt = (1/2)a·t2 + vo·t + so hvor so er en integrationskonstant
Svar #10
14. juni 2011 af mathon
eks. 2
beregning af en kegles rumfang
indlæg i koordinatsystemets I. kvadrant
en retvinklet trekant med kateterne h og r,
således
at
• hypotenusens ene endepunkt ligger i begyndelsespunktet
• kateten h ligger på x-aksen
• kateten r er parallel med y-aksen
hypotenusens ligning
er
f(x) = (r/h)x
omdrejningsvolumenet, som fremkommer ved en drejning på 360º omkring x-aksen
er kegleformet
med
Vkegle = 0∫h π·f2(x)dx = π·0∫h(r/h)2·x2dx = π·(r2/h2)·0∫hx2dx = π·(r2/h2)·(1/3)·h3 = (1/3)h·(π·r2) =
Vkegle = (1/3)h·G
Skriv et svar til: det ubestemte integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
