Kemi

Eksamen stress og sygemelding

14. juni 2011 af streetkingz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg vil spørge om man kan sygemelde sig pga. stress, det er ikke normal stress, jeg har aldrig prøvet det før. Har fået lidt ondt i hjertet, virkelig ondt i hoved(hovedpine), og har kastet op,. Skal op imorgen eftermiddag


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Dulugtergrimt

Lidt sent at finde ud af :) Mon ikke du vil være bedre tjent med bare at få skidtet overstået? Nu har du jo læst op til det, og når først eksamen er gået igang skal du nok blive rolig. Hvis det går helt galt og du går ned, så får du vist en eksamen på et andet tidspunkt (havde en klassekammerat der var så nervøs at han besvimede i mundtlig fysik - han fik en ny eksamen et par dage efter).


Svar #2
14. juni 2011 af streetkingz (Slettet)

 Problemet er at jeg har haft virkelig svært ved at koncentrerer mig fordi jeg har haft ondt i hoved, og har ikke kunne lave opgaverne i ro pga. min hovedpine, så det er gået virkeligt dårligt


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af Dulugtergrimt

Så er det netop lidt sent at finde ud af. I sådan en situation går man til lægen, for at se, om der er noget han kan gøre. Hvis du er så stresset og rystende nervøs plejer det at være muligt at få noget mod det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

At du er oppe så sent er vel ikke ligefrem fremmende for en overstresset og nervøs tilstand. Det bedste, man kan gøre før en eksamenssituation, er at gå tidligt i seng, så man er udhvilet og veloplagt i eksamenssituationen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2011 af Booklover (Slettet)

 Jeg hader selv eksamener - men som de andre siger - nogle gange er det bare bedst at få det overstået, med bankende hjerte og kolde hænder og dunkende tindinger - og karakteren må så blive derefter. Men at gå og vente og udsætte det - jamen, så tror jeg faktisk kun du ender med at blive endnu mere nervøs. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2011 af Ramses I (Slettet)

Det bedste middel mod denne form for stress er på med løbeskoene og løb en god lang tur. Du skal af med stresshormoner som adrenalin og kortisol og fremme de gode hormoner som Endorfiner, Dopamin og Serotonin og det er altså bedst med en rigtig god løbetur, hvor pulsen kommer godt op. Spinning kan også bruges.

Du kan selv læse meget mere om de dårlige og gode hormoner på google. Læs også om "runners high", som er den ultimative følelse af velvære og lyksalighed. Den opnåes når koncentrationen af de gode hormoner er lige tilpas og der er fuldstændig harmoni mellem åndedræt og hjerteslag. Du kommer i en slags trance hvor alle dine sanser skærpes. Disse gode hormoner du fremstiller under løb eller spinning, kan du bruge positivt til en eksamen. Du husker bedere, du har meget mere overskud og du øger din selvtillid. 

Ja jeg løber meget siden jeg for 3 år siden begyndte med angstanfald, hjertebanken, søvnløse nætter, kolde hænder og ikke mindst følelsen af at man kan mærke at hjertet springer flere slag over. Jeg er i dag fuldstændig fri for nogen som helst medicamenter, ved at købe et par rigtig gode løbesko og løbe 3-4 gange om ugen. Nogen dage nøjes jeg med 5 km andre dage tager jeg 8 - 12 km. Det kan man ligesom mærke på ens egen biorytmer,

I særlige tilfælde som ved eksamen eller andre ting hvor man skal præstere ud over det sædvanlige kan jeg anbefale et naturprodukt der hedder Baldrian, men min erfaring er at man skal starte med Baldrian 5 dage før eksamen. Det er et hamrende godt naturlægemiddel mod uro og søvnbesvær, men min anbefaling er at man kun tager Baldrian når der er brug for det i særligt pressede situationer som eks eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2011 af Booklover (Slettet)

 Det er faktisk rigtig hvad Ramses I siger - motion er virkelig det bedste afslapningsmiddel - men du kan også prøve meditation, åndedrætsøvelser og yoga som stressdulmende et par timer før eksamen. Og Baldrian er godt hvis du har tendens til at ligge søvnløs og vende og dreje dig i angstens sved.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2011 af bonzoadam (Slettet)

 #1 har du været til lægen med det her? kunne jo være det ikke var stress

VH


Skriv et svar til: Eksamen stress og sygemelding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.