Matematik
substitution
er der en der har kan forklare hvad der sker geometrisk når man substituere?
integralregning
Svar #1
14. juni 2011 af SuneChr
Du tænker sikkert på substitution i integralregning. Nårh, ja. Det skriver du også.
Der sker blot det, at den primære funktion med sine grænser bliver til den nye (sekundære) funktion med nye grænser. Fælles for de to funktioner er så, at tilvæksten over deres respektive intervaller er af samme størrelse.
Svar #2
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#1
jeg havde tænkt om der var en der kunne tegne en graf for at vise det fordi jeg er ikke specielt klog må jeg indrømme, og kan ikke se det for mig, som du beskriver.
Svar #4
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#3 det dokument havde jeg allerede på min mac.
men der er ingen grafer, så jeg kan simpelthen ikke se det for mig.
Svar #5
14. juni 2011 af SuneChr
# 1 eksempel:
a∫b x / √ ( 1 + x2 ) dx = 1 + a2 ∫ 1 + b2 1 / ( 2·√ t ) dt
De to funktioners grafiske billede, med grænser, er forskellige, men deres stamfunktioners tilvækst over de respektive intervaller er ens.
Svar #7
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#6 ja det har du ret i, det var så jeg kunne se det skitseret... men er da lidt med på hvad der sker osv.
altså det indre funktion substitueres.
Svar #8
14. juni 2011 af SuneChr
# 0, 6, 7 Når du spørger om, hvad der sker geometrisk, ér svaret geometrisk, nemlig en synliggørelse af grafens forvandling til en ny.
Ellers må du udtrykke det anderledes.
Svar #9
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
jeg tror bare at jeg tænker så dumt at lærerne slet ikke vil spørge i den retning. never mind :)
jeg tænkte f.eks. på om grafen flytter sig eller ændre form, når du siger, grafens forvandler sig til en ny.
men når vi beregner integralet, er det jo arealet vi beregner.
Svar #10
14. juni 2011 af SuneChr
# 9 Tror ikke, du tænker dumt. Det er ikke dumt, når du stiller spørgsmål og gerne vil i dybden med dem.
# 5 Tegn de to funktioner ( I ) x / √ ( 1 + x2 ) x ∈ [ 1 ; 2 ] og ( II ) 1 / ( 2·√ x ) x ∈ [ 2 ; 5 ]
Arealet, begrænset af kurven ( I ), x-aksen og linjerne x = 1 og x = 2 er således lig med
arealet, begrænset af kurven ( II ), x-aksen og linjerne x = 2 og x = 5 .
Integrationsgrænserne i ( II ) [ 2 ; 5 ] fås ved substitutionen t = 1 + x2 og ½ dt = x dx hvor
2 = 1 + 12 og 5 = 1 + 22
Svar #11
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
det har du fuldstændig ret i. arealet er ens.
jeg vedhæfter lige.
dvs. når vi substituere så vil grafen forvandle sig til en ny. arealet er den samme.
Skriv et svar til: substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
