Matematik

brøker og decimaler

21. august 2003 af SP anonym (Slettet)
hey

Hvordan laver man en brøk om

til en decimal og omvendt ?

Der må være en regel for det

men hvordan er den ?

iceb

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2003 af Rune G. (Slettet)

Mmm...Jeg vil ikke sige der er en regel for det. En brøk dækker jo netop ofte over et tal der som decimal skulle angives med uendeligt mange decimaler for at angive den eksakte værdi (f.eks. 22/7).
Du kan dog for at omskrive en brøk til decimal dele brøken op til brøker du kender, f.eks.:
1/8 = 1/4 * 1/2 = 0,25 * 0,5 = 0,125

Der kan jo ikke være en direkte formel for at omskrive f.eks. 81/7 til et decimaltal, da regnereglen blot er et direkte divisions-udtryk. Du kan dog omskrive det til blandede tal ved at sige at 7 går 11 "hele" gange op i 81 og der efterlades en rest på 4/7, dvs.
81/7 = 11 4/7 (11+4/7) = 11,57 (ca.!!!)

Svar #2
21. august 2003 af SP anonym (Slettet)

ok ......

Jeg har f.eks et tal der skal

konverteres til en brøk

3.875

Så går jeg ud fra at der her er

TRE hele ?

Ergo må facit blive

3 også en brøk ? men hvilken ?

iceb

Svar #3
21. august 2003 af SP anonym (Slettet)

3 hele + 875/1000 =
3 + 7/8

MVH...

Svar #4
21. august 2003 af SP anonym (Slettet)

ok ......

Jeg har f.eks et tal der skal

konverteres til en brøk

3.875

Så går jeg ud fra at der her er

TRE hele ?

Ergo må facit blive

3 også en brøk ? men hvilken ?

iceb

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2003 af Vegeta (Slettet)

Du kan også bruge din grafregner til at omskrive decimaltal om til brøk. Det gør du ved at fx tage 3,875 du skriver det også trykker du på MATH så vælger du Frac og trykker så enter, så får du 31/8 = 3 + 7/8

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2003 af Vegeta (Slettet)

Men det er nu ikke alle decimaler den kan omregne til brøker...

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2003 af Jean

Det er ikke alle decimaltal, der kan skrives som brøker. Man skal huske på at mængden af rationelle tal er inkluderet i mængden af reelle tal...

Tænk f.eks. på pi eller kvrod 2.

Skriv et svar til: brøker og decimaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.