Matematik

Eksponential og potens vækst

14. juni 2011 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej med jer, jeg ved at der for den lineære vækst gælder at hvis man går 1 til højre på x-aksen, så skal man altid gå 1,5 opad y-aksen.

Hvordan er det med den eksponentialvæksten og potensvæksten?

På forhånd rigtig mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Yow! (Slettet)

nej...

lineær: går man 1 hen ad x-aksen, skal man gå a op ad y-aksen... går man Δx hen ad x-aksen, skal man gå a*Δx op ad y-aksen...

 


Svar #2
14. juni 2011 af Jensen11 (Slettet)

okay tak, men hvordan er det så for eksponentiel og potensvækst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af bonzoadam (Slettet)

 Ekp-går man Δx hen ad x-aksen skal man gå Δx^a ad y aksen

pot-går man Δx hen ad x-aksen skal man gå a^Δx ad y aksen


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2011 af mathon

hej med jer, jeg ved at der for den lineære vækst gælder at hvis man går 1 til højre på x-aksen, så skal man altid gå 1,5 opad y-aksen.

                 gælder kun for
                                                                 f(x) = y = 1,5x + b

Hvordan er det med den eksponentialvæksten og potensvæksten?

                 eksponentialvæksten:
                                                                f '(x) = ln(a)·y                      her gælder ikke en sådan regel

                
                 potensvæksten:
                                                                f '(x) = a·(y/x)                      her gælder ikke en sådan regel
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2011 af mathon


Skriv et svar til: Eksponential og potens vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.