Matematik

Harmoniske svingninger

15. juni 2011 af savin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man taler om harmoniske svingninger med faseforskydning, hvad betyder det så helt præcist? 

Og lige en anden ting; når phi betyder startpunkt og der så står at den er forrykket langs 1. aksen (y-aksen), hvad betyder det så? og ligeledes med k, som også er er startpunkt. Den er bare forrykket langs 2. aksen (y-aksen)? Det er det med forrykningen, som jeg ikke forstår.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af peter lind

Du skriver ikke formlen op, så jeg er ikke helt klar over hvad du hentyder til. Du har muligvis brugt formlen y = A*sin(x+φ) +k. Hvis du sætter x = -φ bliver "indmaden" 0, svarende til hvad den vil være vise fasen ikke var der. Der for kan bølgen betragtes som forskudt langs x aksen. Hvis du i stedet for k = 0 har en anden værdi, vil det betyde at du skal addere denen værdi til ethvert y i forhold til hvis k = 0. Det betyder at alle y værdierne flyttes stykket k (opad hvis k > 0)

Prøv evt. at lave nogle grafer med forskellige værdier for k og φ


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.