Matematik
Log ligning
25. maj 2005 af
El Doctor (Slettet)
Hej allesammen....
Vil være skønt hvis en vil hjælpe mig med et par logaritme ligninger...
log(x+2) - log (x) = 2
Vil være skønt hvis en vil hjælpe mig med et par logaritme ligninger...
log(x+2) - log (x) = 2
Svar #1
25. maj 2005 af natgizzer (Slettet)
Her skal du benytte log. regnereglerne. I dette tilfælde:
log (a) - log (b) = log (a/b)
Dvs.
Log (x + 2) - log (x) = 2
->
log ((x+2) / x) = 2
Du kan skaffe dig af med "log" ved at opløfte 10 i højre siden (hvis det havde været ln, skulle du have opløftet e i højresiden):
->
(x + 2)/x = 10^2 = 100 =>
x + 2 = 100x
=>
2 = 99x
=>
x = 2/99
Håber at det hjalp lidt?!
log (a) - log (b) = log (a/b)
Dvs.
Log (x + 2) - log (x) = 2
->
log ((x+2) / x) = 2
Du kan skaffe dig af med "log" ved at opløfte 10 i højre siden (hvis det havde været ln, skulle du have opløftet e i højresiden):
->
(x + 2)/x = 10^2 = 100 =>
x + 2 = 100x
=>
2 = 99x
=>
x = 2/99
Håber at det hjalp lidt?!
Svar #2
25. maj 2005 af xyz (Slettet)
husk Dm eller G, ellers får du problemer mht. opskrivningen af Løsningsmængden.
Skriv et svar til: Log ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
