Matematik

Differentialkvotienten

16. juni 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, er der nogen som gider at hjælpe mig med en af mine eksamensspørgsmål? Jeg har matematik på B-niveau.

Gør rede for tangentens ligning og udled differentialkvotieneten af f(x)=k og f(x)= 1/x , dette er hvad jeg skal bevise og skal gøres ved hjælp af tretrinsreglen..

Nogen som vil være søde at hjælpe mig?? :)

På forhånd mange Tak!


Svar #1
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 Forresten, hvordan kan jeg skitsér en graf med funktionen 1/x og en konstant, synes at de ser mærkelige ud, og det er svært at finde f(x0) og f(x0+h) i y-aksen?????

HJÆÆLP  MIIG PLZZ ! ::)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2011 af AskTheAfghan


1. trin


2. trin


3. trin


Svar #3
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 Hej, Tak for hjælpen, men jeg forstår ikke helt hvad du gøre i trin 1? kan du evt skrive noget tekst? Bruger du en koordinatsystem?? :)


Svar #4
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 Jeg har prøvet at lave den:
1.Trin

a1= f(x0+h)-f(x0)

= (x0+h)2-x02

= x02+h2+2xh-x02

= h2+2xh

2. Trin

h2+2xh/ h   <=> h(h+2x0)/h  <=> h+2x0

h+2*0 = h

3. Trin

a1= f'(x)= LIM(0) = 0

                  h-->0

, Nogen der gider at tjekke om jeg har skrevet mellemregningerne korrekt???


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2011 af AskTheAfghan

#4 .. Du har lavet det forkert. Du skal ikke bruge denne funktion, f(x) = x2 , men den her f(x) = k

... også det samme som f(x) = k = k·x0          ... da f(x) = k·x0 = k·1 ⇒ k

1.       Δy   =  f(x0+h) - f(x0)      =    k·(x0+h)0 - k·(x0)0    =   k·1 - k·1   =  0

2.       Prøv selv... Kig evt. på  #2


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.