Matematik

Lineær vækst - finde a med ét punkt

16. juni 2011 af xxidax (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder som så mange andre og forbereder mig til mundtlig eksamen i matB :) Er gået lidt i stå med den lineære vækst, for er ikke helt sikker på hvordan man finder a (hældningskoefficienten) i en lineær funktion når man kun kender ét punkt på linjen?

Har prøvet at google det rundt omkring, men kan kun finde løsningen på at finde a når man kender to punkter :/ Nogen som kan hjælpe, evt. med et eksempel på hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

     ...du skal mindst kende to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2012 af rikkefick (Slettet)

(til andre der har brug for et svar) Her er et eksempel: f(x)=ax+3

går i gennem punktet P(2,9) 

2=x og 9=y

derefter sætter man bare x og y ind på deres pladser i funktionen, hvor man derefter regner ligningen ud:

9=a*2+3

6=x*2

x=6/2

x=3

:-)


Skriv et svar til: Lineær vækst - finde a med ét punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.