Matematik

Tretrinsreglen.. Haster

16. juni 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der , Nogen der gider at tjekke om jeg har lavet det korrekt, med mellemregningerne osv. ??
 Opgaven lyder sådan, udled differentialkvotienten af f(x)=k, hvor k er 0.

Jeg har prøvet at lave den:
1.Trin

a1= f(x0+h)-f(x0)

= (x0+h)2-x02

= x02+h2+2xh-x02

= h2+2xh

2. Trin

h2+2xh/ h <=> h(h+2x0)/h <=> h+2x0

h+2*0 = h

3. Trin

a1= f'(x)= LIM(0) = 0

h-->0

På forhånd mange Tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

      f(x) = 0x + k

                        f(x0+h) - f(xo) = 0(xo+h) + k - (0·xo + k) = k - k = 0

                        f '(x) = lim  f (x)  =  0/h = 0
                                  h→0


Svar #2
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 Det forstår jeg ikke? , gider du at skrive noget tekst ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I din opstilling i #0 har du opskrevet noget, der minder om differenskvotienten for funktionen f(x) = x2 , men du skal her gennemføre tre-trinsreglen for funktionen f(x) = k , hvor k er en konstant.

1. Man opskriver først differenskvotienten ( f(x0+h) - f(x0) ) / h for den pågældende funktion, der undersøges. Her er funktionen f(x) = k , dvs f(x0+h) = k , og f(x0) = k , så differensen f(x0+h) - f(x0) er lig med 0 , og vi har derfor her, at

( f(x0+h) - f(x0) ) / h = ( 0 - 0) / h = 0 , for ethvert h ≠ 0.

2. Da differenskvotienten er 0 for ethvert h ≠ 0, eksisterer grænseværdien af differenskvotienten for h gående mod 0, og denne grænseværdi er 0.

3. Derfor gælder for denne funktion, at f'(x0) = 0 .


Svar #4
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

Tak, nu har jeg forstået det.. Men jeg forstår ikke hvorfor man plusser med k , altså hvordan kommer k ind?: 

f(x0+h) - f(xo) = 0(xo+h) + k - (0·xo + k) = k - k = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er, fordi mathon ser på funktionen f(x) = 0·x + k .

Min linie i #3 lige over 2. skulle være

( f(x0+h) - f(x0) ) / h = ( k - k) / h = 0 , for ethvert h ≠ 0 .

(Undgå for alt i verden at sige "plusser"; man adderer eller lægger k til , men "plusser" er babysprog).


Svar #6
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 Jeman hvordan kan man lægge en konstant til når man differentier, forsvinder konstanten ikke ? Eller er dt omvendt? :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2011 af mathon

...det er når du finder det ubestemte integral

...lær dig forskellen


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2011 af AskTheAfghan

 ... https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1042644


Skriv et svar til: Tretrinsreglen.. Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.