Matematik

Hjæælp Haster, differentialkvotienten

16. juni 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, er der nogen som vil hjælpe mig med at løse en af mine eksamensspørgsmål som jeg har MEGET svært ved at løse...

Opgaven lyder sådan: ... Udled differentialkvotienten af f(x)= 1/x og skal løses ved hjælp af 3-trinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

opstil differenskvotienten:     (   1/(x+h) - 1/x  )/h

forlæng brøkerne i tælleren med x*(x+h) og reducer

forkort med h og lad h gå mod 0.


Svar #2
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 er det en regneregel at man sige 1/(x+h) -1/x)/h ??? Eller hvad :s


Svar #3
16. juni 2011 af N007 (Slettet)

 ER  DER INGEN SOM GIDER AT HJÆLPE MIIG???? :((


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt den hjælp, du fik i #1. Man forlænger de to brøker til deres fællesnævner, så man kan addere dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

#2 differenskvotienten (1 trin i tretrinsreglen) er  ( f(x+h) - f(x) )/h  hvilket giver #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2011 af AskTheAfghan

f(x) = 1/x

1 . Δy = f(x0+h) - f(x0 )  = ( 1/(x0+h) ) - ( 1/x0 ) =   -h / ( x·(x + h) )

2. as = Δy/h = [ -h / ( x·(x + h) )] / h = -1 / ( x·(x + h) )

3. ... prøv selv


Skriv et svar til: Hjæælp Haster, differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.