Matematik
forståelse..
Jeg er igang med besvarelse af eksamensspørgsmål, og er kommet til denne hvilket jeg ikke helt forstår
Indfør 10-talslogaritmen og definer den naturlige logaritme til et tal ,a (ln(a) ) som et areal under grafen for funktionen f(x) = 1/x .
Gør rede for regnereglerne for ln(x) , og bevis mindst en af disse regler.
Indfør 10-talslogaritmen
det vel bare at
logaritmen til et tal x, er et tal y, som 10 skal opløftes til, for at få tallet x
Dvs. log(x) = y <=> 10^y = x
men hvad menes med
og definer den naturlige logaritme til et tal ,a (ln(a) ) som et areal under grafen for funktionen f(x) = 1/x ?
Svar #1
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
Man kan definere den naturlige logaritmefunktion ved
ln(a) = 1∫a (1/x) dx , for a > 0 .
For a> 1 er ln(a) aralet under grafen for funktionen (1/x) begrænset af linierne x=1 og x = a .
For 0 < a < 1 har vi
ln(a) = 1∫a (1/x) dx = - 1∫1/a (1/u) du , så her er -ln(a) arealet under grafen for funktionen (1/x) begrænset af linierne x=1 og x = 1/a .
Svar #2
16. juni 2011 af SuneChr
# 0
y = log x ⇔ x = 10y
Alle logaritmefunktioner er proportionale.
Specielt for den naturlige logaritmefunktion: log x = ( ln x ) / ( ln 10) og ln x = ( log x ) / ( log e) og
ln 10 = 1 / ( log e)
Svar #3
17. juni 2011 af 215 (Slettet)
jeg forstår ikke helt hvordan du får at ln(a) = integral[1,a,1/x]
altså, jeg ved at f(x)=ln(a) => f'(x) = 1/x.. men hvordan kommer den i integralet..
Svar #4
17. juni 2011 af mathon
ln(x) er defineret
som
ln(x) = 1∫x(1/t)dt
dvs
ln(x) er en stamfunktion til 1/x
således at
1∫x(1/t)dt = ln(x) - ln(1) = ln(x) - 0 = ln(x)
Svar #5
17. juni 2011 af 215 (Slettet)
Det at ln(1)= 0 er det noget som kan bevises, eller er det bare noget det er..?
Svar #6
17. juni 2011 af mathon
logg(1) = 0
kan ses af
logg(1) = logg(x/x) = log(x) - log(x) = 0 x∈R+
og
er i øvrigt én af definitionsbetingelserne for logaritmefunktioner
Svar #7
17. juni 2011 af mathon
definer den naturlige logaritme til et tal ,a (ln(a) ) som et areal under grafen for funktionen f(x) = 1/x
ln(a) = Areal = 1∫a(1/x)dx da grafen for f(x) = 1/x ligger over x-aksen
blot med lidt andre variable end anvendt ovenfor
Svar #8
17. juni 2011 af 215 (Slettet)
er der et bevis bevis for ln(x) og e^x er inverse funktioner, eller er det også bare noget det er..
Skriv et svar til: forståelse..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
