Matematik

find k!

25. maj 2005 af Miss88 (Slettet)
jeg har en linie Lk: kx-3=10 som er parallel med parablen y=2x+4

hvordan finder jeg k?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

y = 2x + 4

er ikke ligningen for en parabel, men derimod en ligning for en ret linje. Hvordan lyder opgaven helt præcist?

//Singularity

Svar #2
25. maj 2005 af Miss88 (Slettet)

Det er min fejl.

linien Lk har ligningen: kx-3 = 10

som er parallel med linien m: y=2x+4

jeg skal finde k.

jeg ved at de har samme hældning, 2..??

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2005 af strungen (Slettet)

hej

hvis to linier er paralelle skal de have samme hældningsoefficient... altså a i begge linier skal have samme værdi, når de står på formelen y=ax+b !

kh
kristian

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Har der ikke sneget sig en fejl ind i din ligning for Lk? Der skulle gerne gemme sig et y et eller andet sted..

Svar #5
25. maj 2005 af Miss88 (Slettet)

waterhouse.. nej sådan står den

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

kx-3=10
<=>
kx=7
<=>
x=7/k

...og hvis k skal være en konstant, har vi en lodret linje, der ikke så godt kan blive parrallel med din anden linje.

Svar #7
25. maj 2005 af Miss88 (Slettet)

har du ikke en regnefejl?

kx = 13 og ikke 7?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Sørme så.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: De to linjer kan ikke være parallelle, idet en normalvektor for linjen

Lk: kx - 3 = 10

er vandret, hvorved Lk er lodret. Der må være et eller andet galt et sted.

//Singularity

Skriv et svar til: find k!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.