Matematik

Hjælp til logaritmefunktioner!

17. juni 2011 af fh34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! :-)
Jeg sidder her og skal gøre rede for nogle forskellige ting, indenfor logaritmefunktioner.... Jeg har ikke rigtig nogen ide om hvordan det skal gribes an, så hvis der er nogen der vil hjælpe lidt på vej ville det være skønt!

- Redegørelse for egenskaber mht. definition og graf for ln(x) og log(x).
- Behandling af regnereglerne for ln(x) og log(x), samt funktionernes anvendelse ved løsning af ligninger og i forbindelse med eksponential- og/eller potensfunktioner.

Håber der er en eller flere der kan finde hoved og hale på dette. MANGE tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2011 af SuneChr

STX 3. år. Undskyld, men har du slet ingen fornemmelse for logaritmer?

Emnet er, her til eksamen, blevet behandlet mange gange på SP. Så der må findes masser i arkivet.


Svar #2
17. juni 2011 af fh34 (Slettet)

#1 Jeg går kun på 2 år - har lånt min venindes bruger :-) Syntes jeg kigger og kigger....

Jeg kender regnereglerne, men syntes det her er noget mærkeligt noget og vil gerne have hjælp til at forstå det :) (ved godt det hele ikke kan blive gennemgået, selvfølgelig)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2011 af unkownuser (Slettet)

går du på langkær gymnasium (2.v) :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2011 af mathon

                                           logg(an) = n·log(a)                      a∈R+      n∈R

                                           logg(n√(a)) = 1/n·logg(a)            a∈R+     n∈N

                                           ln'(x) = 1/x

                                           logg'(x) = logg'(1)·(1/x)

                                           (ax)' = ln(a)·ax

     ...

anvendelser:

finans eks.

                                           Kn = Ko·(1+r)n
hvoraf
beregning af n
                                           (1+r)n = (Kn/Ko)

                                           log(1+r)n = log(Kn/Ko)

                                           log(1+r)·n = log(Kn/Ko)

                                           n = log(Kn/Ko) / log(1+r)

fysik eks.

halverings- og fordoblingsfaktor:

                                          for 
                                                       0 < a < 1                                                    a > 1

                                                       1/2 = a                                                2 = aX2

                                                       log(1/2) = log(a)·X½                                       log(2) = log(a)·X2

                                                       X½ = log(1/2) / log(a)                          X2 = log(2) / log(a)                  
...
kemi eks.
 

                                                     pH = -log([H3O+])

                                                     pKs = -log(Ks)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2011 af mathon

definition
                                               ax = eln(a)·x                 a∈R+           x∈R
specifikt
for x∈N
                           kan potensbegrebet
                           udvides til      
                                                                 n faktorer
                                             an = a·a·a......................·a·a         med     a∈R
                           
        


Skriv et svar til: Hjælp til logaritmefunktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.