Matematik

bevis for 2.grad pol. løsninger

17. juni 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

jeg sidder og forbereder beviset for diskriminanten inden for 2.grads polynomier  og undrer mig over hvorfor man gangermed 4a når man går fra:

ax2 + bx2 + c= 0 => 4ax2 + 4abx+ 4c= 0osv? indtil jeg når frem til (2ax + b)^2= b^2 - 4ac ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2011 af peter lind

Det er såmænd bare fordi det virker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2011 af AskTheAfghan

Man kvadrerer det først efter man har ganget 4a og lagt (b2-4ac) på begge sider af lighedstegnet, så kan man få x isoleret.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man forsøger at komplettere de to led ax2 + bx til kvadratet på en toleddet størrelse:

ax2 + bx = a·(x2 + (b/a)x) = a·( (x + (b/(2a))2 - (b/(2a))2 )


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2011 af Euroman28

der er ikke decideret bevis for diskriminaten, man anvender mere et generelt bevis løsningen til anden gradsligninger.

Hvis du siger du har ax^2 + bx + c = 0

så siger man for at finde løsningen til den

x^2 + (b/a)*x = -c/a

x^2 + (b/a)*x + (b/2a)^2 = -c/a + (b/2a)^2

(x+b/2a)*(x+(b/2a)) = -c/a + (b^2/4a^2)

(x+(b/2a))^2 = -c/2a + (b^2/4a^2)

(x+(b/2a))^2 = -4ac/4a^2 + (b^2/4a^2)
 

(x+(b/2a))^2 = (b^2-4ac)/4a^2

sqrt((x+(b/2a))^2) = sqrt((b^2-4ac)/4a^2)
 

x+ b/2a = +-(sqrt(b^2-4ac)/2a

x = -b/2a +-(sqrt(b^2-4ac)/2a

x= (-b+- sqrt(b^2-4ac)/2a

hvor b^2 -4ac er defineret som diskriminanten...

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
17. juni 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

mange tak for jeres svar! Det gav mening :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. juni 2011 af Fourier (Slettet)

Udregningen, der foretages i #3, gælder hvis og kun hvis a ≠ 0. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. juni 2011 af mathon

eller


Skriv et svar til: bevis for 2.grad pol. løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.