Matematik

sinA

18. juni 2011 af vestergaad (Slettet) - Niveau: 10. klasse

kan man godt lave decimaltal om til grader?

jeg har en retvinklet trekant hvor a= 2cm og c= 3,9 cm

sinA= a/b = 2 cm/3,9 cm = 0,51280513

man jeg ved i forevejen an vinkel A er 30 grader.

er det så muligt at lave decimaltal om til grader? er eller jeg helt forkert på den? er ret forvirret lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af mathon

din regnemaskines vinkelmål skal være DEGREE

                       sin(A) = 0,51280513                           brug omvendt-funktionen

                       A = sin-1(0,51280513)


Svar #2
18. juni 2011 af vestergaad (Slettet)

min lommerregner vil ikke regne det ud, han siger bare "SYNTAX ERROR"

måske er den ikke på DEGREE, hvordan kigger man efter det? jeg har en texas instruments TI-30X IIS


Svar #3
18. juni 2011 af vestergaad (Slettet)

ikke noget alligevel, jeg har fundet ud af det, tak for hjælpen! :)


Svar #4
18. juni 2011 af vestergaad (Slettet)

hvad så hvis det er vinkel B man skal finde?

hvis den er 3,377499075.

og vinkel B er jo 60 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2011 af mathon

          B = 90º - A


Skriv et svar til: sinA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.