Fysik

Mekanik

18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hey!

Jeg gerne lave et eksempel på hvordan man kan lave en analyse af, fx en bils bevægelse ved at bestemme s(t), v(t) og a(t) ved differention.. hvordan skal jeg starte? Jeg prøver selv så snart jeg har fået et par forslag.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af peter lind

prøv at lad a være konstant. Se på opbremsning med konstant kraft. Se på en bil der køre op at bakke i frigear med antagelse ingen gnidningskraft.


Svar #2
18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har fundet noget på nettet...

http://www.peteraaboe.dk/matematik/bniveau/bevogdiff/bevogdiff.htm#side2

Hvis nogen kan hjælpe mig med opgave 1 og 2 så er det perfekt!


Svar #3
18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har prøvet at lave en analyse:

En partikel bevæger sig langs en ret linie med stedfunktionen s givet ved:

s(t)=0,35*t2+0,27*t+1,33

hastigheden er:

v(t)=0,7*t+0,27

Accelerationen er:

a(t)=0,7

ser det godt ud..?

Dog, kan jeg stadig ikke forstå hvad en stedfunktion er? Altså hvordan kan man regne sig frem til at hvad stedfunktionen, fx i vores tilfælde er for en partikel? Jeg forstår godt hvordan man når frem til hastigheden og accelerationen for det har man stedfunktionen til men hvad har man til at udregne stedfunktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2011 af peter lind

stedfunktionen er er s(t) altså den du går ud fra som givet.


Svar #5
18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #4: Det lyder meget logisk at sige sådan men der må være en dybere forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2011 af peter lind

Det er der ikke.


Svar #7
18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Har fundet noget omkring emnet, men er ikke sikker på hjemmesidens troværdighed hvad synes I? 

http://www1999215.thinkquest.dk/teori/split_hoved_mek.html

I linket står der:

"For at beskrive en genstands position indlægger vi som regel et koordinatsystem, således at den ene koordinatakse er bevægelsesretningen (retlinet bevægelse)[...]"

Hvordan ser den så ud? Har I en illustration? Og er det ligegyldigt om det er x el. y aksen som er bevægelsesretningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2011 af peter lind

Den ser særdeles troværdig ud.

Jeg har dog en lille kommentar: Det er korrekt at Newton fandt på infinitisemalregningen; men den blev uafhængig af Newton også fundet af Leibnitz, hvilket førte til en voldsom strid mellem de to herrer.

Det er i princippet ligegyldig om man kalder bevægelsesretningen for x og y aksen. Normalt anbringer man x aksen vandet og y aksen lodret. For ikke at skabe forvirring bør du også gøre dette med mindre der er gode grunde til det  for eks. hvis bevægelsen foregår på et skråplan.


Svar #9
18. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

På hjemmesiden frividen.dk under "Bevægelse" er der en video som hedder "Lineær bevægelse med konstant hastig og konstant acceleration". 

Han beskriver de forskellige bevægelser ved grafer og jeg forstår godt hvorfor han gør de forskellige ting men der er en ting jeg som ikke helt forstår... Når han laver en v,t-graf for konstanthastighed tager han hele den skreveret område og fortæller at det er derfor at hastighedsfunktionen har forskriften v*t det kan jeg godt se for han tager arealet af firkanten. Han gør det samme ved accelerationsfunktionen og fortæller at han ganger med en halv for at få halvdelen det forstår jeg for ellers får han hele arealet af figuren MEN hvad er den del som han ikke medregner? altså den anden halvdel som er lige så står som den skrevet område? er det hastigheden?

Der går en ret linie gennem hastighedsfunktionen men han har bare ikke tegnet den, ikke?


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.