Kemi

Reaktionsskema

18. juni 2011 af marielouisea (Slettet)

 Hej,
har et reaktionsskema der ser sådan her ud;

C3H8 + O2 --> CO2 + H2O

og jeg ved at når det er afstemt ser det sådan her ud:

C3H8 + 5O2 --> 3CO2 + 4H2O

jeg ved godt hvorfor, der står 3 foran CO2  og 4 foran H2

men hvorfor der skal stå 5 foran O2

kan jeg simpelthen ikke komme med en forklaring på, er der nogle der kan hjælpe mig?

på forhånd tak. 


Svar #1
18. juni 2011 af marielouisea (Slettet)

 det skulle vel aldrig være fordi vi har to oxygen + to oxygen + 1 oxygen?:D


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af Tambjerg (Slettet)

 Der er 2 oxygen for hvert CO2 molekyle. Dem er der tre af.

Der er 1 oxygen for hvert H2O molekyle. Dem er der fire af.

Når man regner det sammen, vil det give 2*3+4*1=10.

Da der skal bruges 2 oxygenatomer til hvert O2-molekyle, giver det 10/2=5.


Svar #3
19. juni 2011 af marielouisea (Slettet)

 mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2011 af qq8165 (Slettet)

 Fordi du skal lære matematik ordenligt.


Svar #5
20. juni 2011 af marielouisea (Slettet)

 Tal dog pænt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2011 af qq8165 (Slettet)

 Ok. Lad mig forklare dig, så håber jeg, at du tilgiver mig :P <3

C3H8 + ? O2 --> 3CO2 + 4H2O

For at tælle, hvor mange H-atomer der er, og sætte pilen om til lighedstegnet;

  ...    + ? 2  =  3*2..    +   4..

            ? 2  =  6 + 4

            ? 2 = 10         da, det ikke passer rigtigt, skal man gange med 5 på venstre side af lighedstegnet

            5*2 = 10        ... siden man har fået 5 ganget med, hvilket passer rigtigt - skal man sætte 5 foran O2 ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2011 af mathon

afstem altid med
                                     O
og omregn til
                                     O2 til sidst

                                                C3H8    +   O    --->   CO2    +    H2O                                3 C på begge sider

                                                C3H8    +   O    --->  3 CO2   +    H2O                               8 H på begge sider

                                                C3H8   +   O   --->  3 CO2   +  4 H2O                              10 O på begge sider

                                                C3H8  +  10 O   --->  3 CO2  +  4 H2O                              som justeres til

                                                C3H8  +  5 O2  --->  3 CO2  +  4 H2O


Svar #8
20. juni 2011 af marielouisea (Slettet)

 Tak tak, jeg har forstået det nu 


Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.