Kemi

Oxidationstal for H2O2

18. juni 2011 af avm (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg skal afstemme denne reaktioner:
MnO4- + H2O2 → Mn2+ + O2

Jeg ved at MnO4- har et OT på +7.

Og at

4) H-atomer i kemiske forbindelser: OT=+1
5) O-atomer i kemiske forbindelser: OT=-2

Og H2O2 har et OT på +1, men det giver bare ikke rigtig mening for mig, da der er to h'er (altså 2*1=2) og to o'er (2*-2=-4) dette burde da give et OT på 2 istedet for 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

 I dette tilfælde har oxygen OT = -1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

O har OT = -2 i alle stoffer pånær peroxider, hvor OT for O = -1. H2O2 er en peroxid.


Svar #3
18. juni 2011 af avm (Slettet)

åh sådan! mange tak


Skriv et svar til: Oxidationstal for H2O2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.