Kemi

33% NaOH

20. juni 2011 af Pyro0611 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Hvis jeg har en 33% NaOH opløsning, hvordan omregner jeg det til, så jeg har koncentrationen i mol/l.. Det er virkeligt vigtigt det her, da jeg skal op til eksamen i morgen, og min hjerne er lige pludselig blevet blank!

Tak på forhånd!

Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2011 af Hr. Kræmer (Slettet)

Det kommer an på om det er masse-procent ( 33% w/w) - står der dét noteret?
Hvis ikke - så antag det.
Antag derudover, at resten (77 %) er vand.

Så tager du og dividerer med Molarmassen af begge - så har du mængdeforholdet.

Sidst antager du, at du har én liter (eller divider med volumet) - og få koncentrationen

Giver det mening?


Svar #2
20. juni 2011 af Pyro0611 (Slettet)

Det står ikke noteret nogensteder. Der er en opløsning jeg selv lavede i tidernes morgen, og jeg noteret kun procent tal, dum som jeg var. Og det er rigtigt antaget. 33% af den samlede vægt er ren NaOH, og resten er vand.

Altså molarmassen for NaOH er 39,98, og vand er 17,99.. Hvad jeg skal herefter fik jeg ikke fat i, desværre..


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2011 af mathon

                  densiteten for 33-masse% NaOH er 1362,3 g/L

      hvoraf
                          c = 0,33·d/M = 0,33·(1362,3 g/L) / (40,00 g/mol) = 11,239 M


Svar #4
20. juni 2011 af Pyro0611 (Slettet)

Vil du så sige at koncentrationen er 0,33*1362,3? For 449,559 mol/l lyder lige i overkanten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2011 af volcom1

 Nej Det du har regnet er NaOH i g/l.


Skriv et svar til: 33% NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.