Matematik

Hjælp faktoropløsning!! Haster!

21. juni 2011 af NikoCh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heey jeg skal op i dag, men bliver nu pludselig i tvivl :/

Jeg ved godt at når man har et andengradspolynomie løser man først forskriften som en andengradsligning. Når man så har fundet de to rødder, lad os sige:

r1= 1

r2= -2

Så indsætter man dem i faktoropløsningsformlen:

f(x)= (x-1)(x+2)

Men hvad man bagefter??!

Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af mathon

se

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2011 af mathon

                             f(x) = (a/3)x3 + (b/2)x2 + cx + d

                             f '(x) = ax2 + bx + c = a·(x-r1)·(x-r2)               er bekvem til fortegnsundersøgelse
                                                                                             
fortegnsvariationen for f '(x)
bestemmer
monotoniforholdene for f(x)


Svar #3
21. juni 2011 af NikoCh (Slettet)

Hvad mener du med fortegnsundersøgelse?? :)


Svar #4
21. juni 2011 af NikoCh (Slettet)

Tusind tak forstår det lidt bedre nu. Så jeg har afsluttet faktoropløsningen når jeg skriver:

ax^2 + bx + c = a(x-1)(x+2)

Altså jeg sætter selvfølgelig tal ind på bogstaverne ;)


Skriv et svar til: Hjælp faktoropløsning!! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.