Matematik

Reducér

21. juni 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Jeg har brug for at forstå noget af følgende reducering:

a = (v-vo)/t


1) a·t = (v-vo)

og


Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t = (1/2)t·(at + 2vo)    som ved brug af 1) giver

2·a·Δs = at·(at + 2vo), forstår det indtil her! Hvordan blev den reduceret hvorefter 2a som man fik ud af reduceringen blev flyttet på den anden side?

2·a·Δs = (v-vo)·(v-vo + 2vo) = (v-vo)·(v+vo)

2·a·Δs = v2 - vo2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t = (1/2)t·(at + 2vo) , og heri indsættes udtrykket for at = v - vo , så

Δs = (1/2)t·(v - vo + 2vo) = (1/2)t(v + vo) . Vi ganger nu med 2a , og får

2a·Δs = at·(v + vo) , og udnytter igen (1) , hvor at = (v - vo), så

2a·Δs = (v - vo)·(v + vo) = v2 - vo2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.