Kemi

Ligevægt

21. juni 2011 af tobl2 (Slettet)

N2(g)+3H2 (g)< Ligevægtspile > 2NH3(g)

Hvad sker det  hvis man tilsætter a) H2  b) Der fjernes NH3 c) Trykket sænkes


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af AskTheAfghan

a) Der forskydes mod højre.

b) Der forskydes mod venstre.

c) Der forskydes mod højre.

Tjek evt. Le Chantelier's Princip


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2011 af mathon

                  ligevægtsloven
                                                          [NH3]2/([N2]·[H2]3) = Kop

             

a) tilsætter H2
                                             ligevægten forskydes mod højre

b) der fjernes NH3
                                             ligevægten forskydes mod højre

c) trykket sænkes       
                                             ligevægten forskydes mod venstre
                                             (under dannelse af flere mol og dermed højere tryk)         


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2011 af AskTheAfghan

#2

Det er rigtigt det med b'eren. Men, hvorfor er c'eren, der forskydes mod højre? Hvis temperaturen nedsænkes ("fryses") vil trykket ikke være højere, men mindre. Jo varmere desto mere tryk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#3

Temperaturen ændres ikke! Ved en tryksænkning forskydes reaktionen så der dannes flere gasmolekyler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2011 af AskTheAfghan

#4

Hvordan kan man nedsænke trykket? Ifølge idealgasloven siges der, at der vil opstå et højt tryk, hvis temperaturen øges. Gælder det heller ikke, at trykket bliver sænket, hvis man fryser stoffet/væsken?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#5

Du kan da sagtens sænke trykket ud at påvirke temperaturen? Ifølge idealgasloven:

p*V = n*R*T

Hvis T er konstant, er n*R*T konstant. Dermed vil en ændring af p medføre en ændring af V (du har et stempel som du trykker i bund - du øger altså trykket (trykændring) uden at ændre temperaturen).


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2011 af AskTheAfghan

#6

Du har fuldstændig ret, det giver mening nu. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Dårligt beskrevet af mig, egentligt.

Hvis p*V er konstant, så er n*R*T konstant. Hvis man i et lukket system sænker p fra (eksempelvis) 2 til 1 men V samtidigt øges fra 1 til 2, så er n*R*T (og dermed T) konstant (da 1*2 = 2 uanset hvordan du stiller det op. n ændrer sig ikke).


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2011 af AskTheAfghan

#8

Det er helt fint.. Har forstået det, tak igen ;)


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.