Matematik

Ligninger og brøker

28. juni 2011 af Andersbengaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se billede...

Nogen der kan vise mig step by step, hvordan disse ligninger løses (a), (b) og (c) ?

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: abc.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2011 af mathon

a)
                                                  x∉{-2,3}
      multiplicer med
                                                 (x+2)·(x-3) på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2011 af mette48 (Slettet)

b)    x ± 0

gang med x2 i alle led og forkort brøkerne

Nu har du en 2.gradsligning, som kan løses ved indsættelse i formelen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2011 af mette48 (Slettet)

[2x2-6x+16] / [x2+5x-2] = [2x+4] / [x+4]       sætter 2 udenfor parentes

Husk forbehold så nævnerne ikke bliver 0

2* [x2-3x+8] / [x2+5x-2] =2* [x+2] / [x+4]    

2* [(x2-3x+8)*(x2+5x-2)(x+4)] / [x2+5x-2] =2* [(x+2)(x2+5x-2)(x+4)] /([x+4]    ganger med begge nævnere på begge sider og forkorter

2* [(x2-3x+8)*(x2+5x-2)(x+4)] / [x2+5x-2] =2* [(x+2)(x2+5x-2)(x+4)] / [x+4]

2*(x2-3x+8)*(x+4) =2*(x+2)(x2+5x-2) dividerer med 2 og ganger ud

x3-3x2+8x+4x2-12x+32 = x3+5x2-2x+2x2+10x-4  trækker x3 far og  samler led

x2-4x+32=7x2+8x-4

0=6x2+12x-36                  deler med 6

x2+2x-6=0                         brug løsningsformelen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2011 af mette48 (Slettet)

Hov fejl i b, der skulle stå x≠0


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2011 af mathon

a)
      i detaljer

Vedhæftet fil:løsning_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2011 af mathon

c)
    se

Vedhæftet fil:ligning med brøk_3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juni 2011 af YesMe (Slettet)

 Fuck... What a waste of life... Du har lige spildte vores hjerneceller din lille ...


Skriv et svar til: Ligninger og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.