Matematik

Løs grafisk ligningen

29. juni 2011 af ag2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg har en opgave, hvor jeg slal løse ligningen grafisk. Det har jeg også gjort, men vil også gerne beregne den som en andengradsligning, men det er lang tid siden at jeg har arbejdet med andengradsligninger, så jeg kan ikke huske det.

Ligningen er:    x^2+1=-x+3

Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2011 af peter lind

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

Du kan ikke løse  en ligning med en ubekendt grafisk, men du kan afbillede en funktion grafisk. Når du har en andengradsligning der hedder   x2 + 1 = -x +3, flytter du værdierne  om på venstre side af lighedstegnet og løser ligningen med hensyn til x        x2 +1 =-x + 3  =>  x2+ x -2 = 0

andengradsligningen kan sættes på formlen   ax2+bx + c = 0     

formlen for andengradsligningen    x = (-b+- √(b2-4ac))/2a     prøv og kigge på ligningenn i formelsamlingen, hvor den er stillet op på en brøkstreg          a = 1      b = 1    c = -2       Disse værdier sættes ind i  formlen


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2011 af peter lind

#2 Jo man kan godt løse ligninger grafisk. Man afsætter i et koordinatsystem grafen for venstre side (her x2+1) og grafen for højre side (her x+3) . Der hvor de 2 grafer skærer hinanden er løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

#3     Jo det er rigtigt. Man finder for eksempel rødderne til et andengradspolynomium ved at sætte f(x)=0.  Men det jeg mener er at man ikke kan tegne en graf på baggrund af en ligning med en ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan man da netop, som Peter Lind skriver i #3. En ligning af formen f(x) = g(x), hvor f(x) og g(x) er kendte funktioner, kan løses grafisk ved at tegne graferne for de to funktioner f(x) og g(x) og så opsøge mulige skæringspunkter mellem de to grafer.


Svar #6
30. juni 2011 af ag2011 (Slettet)

Tak for svarene :-)


Skriv et svar til: Løs grafisk ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.