Studievalg og videregående studie

Hvad er mit Kvote 2 snit?

30. juni 2011 af thetimeisgone (Slettet)

Hvad er mit Kvote 2 snit? Jeg har søgt ind på Æstetik & Kultur via Kvote 2 i Århus. Deres kriterier vægter udelukkende på gennemsnittet af de studierelevante fag.

Kvote 2 kvotient (2010) = 7,9

De studierelevante fag er:

Dansk A

Engelsk B

Historie B

Fremmedsprog B

Jeg har fået følgende karakterer i de fag:

Dansk A, mdt. (vægt 1): 12

Dansk A, skr. (vægt 1): 10

Dansk A, skr. eksamen (vægt 1): 10

Historie A, mdt. (vægt 2): 10

Historie A, mdt. eksamen (vægt 2): 7

Engelsk B, mdt. (vægt 0,75): 12

Engelsk B, skr. (vægt 0,75): 12

Engelsk B, skr. eksamen (vægt 0,75): 12

Tysk B, mdt. (vægt 0,75): 4

Tysk B, skr. (vægt 0,75): 4

Tysk B, mdt. eksamen (vægt 1,5): 4

Jeg kan ikke finde ud af at regne snittet ud, når fagene vægtes en så mærkelig måde. Hvorfor vægtes min Tysk B eksamen med 1,5, når min Engelsk B eksamen kun vægtes med 0,75? Det er da pisse uretfærdigt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. juni 2011 af YesMe (Slettet)

Jeg tror det er sådan her:

( 12 + 10 + 10 + (10·2) + (7·2) + ((12·0.75)·3) + ((4·0.75)·2) + (4·1.5) ) / 11 = 9.55


Svar #2
30. juni 2011 af thetimeisgone (Slettet)

Men skal det ikke divideres med 12,25, da:

Dansk = 3 karakterer

Historie = 4 karakterer

Engelsk = 2.25 karakterer

Tysk = 3 karakterer


Svar #3
30. juni 2011 af thetimeisgone (Slettet)

Således jeg kun får 8,57 i snit.


Svar #4
30. juni 2011 af thetimeisgone (Slettet)

Og kan nogen svare på, hvorfor tysk eksamen vægtes med 1,5, når engelsk kun vægtes med 0,75? Jeg kunne forstå det, hvis jeg også havde været oppe i skriftlig engelsk, men det er ikke tilfældet.


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Når man beregner en vægtet middelværdi, skal man dividere med summen af vægtene. Hver karakter indgår med den anførte vægt, og den vægtede sum divideres så med summen af vægtene:

snit = (12·1 + 10·1 + 10·1 + 10·2 + 7·2 + 12·0,75 + 12·0,75 + 12·0,75 + 4·0,75 + 4·0,75 + 4·1,5) / (3·1+2·2+5·0,75+1,5)

        = 105 / 12,25 ≈ 8,571


Svar #6
30. juni 2011 af thetimeisgone (Slettet)

Javel. Så det er mit 8,571 kontra 7,9 fra 2010. Det er naturligvis svært at spå om, men plejer Kvote 2 kvotienten at ændre sig med mere end 0,6? Hvordan TROR I, jeg er stillet med hensyn til at blive optaget?


 


Svar #7
30. juni 2011 af thetimeisgone (Slettet)

Jeg har også søgt ind på kunsthistorie, hvor Kvote 2 kvotienten var på 6,9 sidste år.

8,571 VS. 6,9

Er chancen ikke umiddelbart god der?


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. juni 2011 af YesMe (Slettet)

Jeg tror, du må tale med din studievejleder, hvilket er bedst for dig. Mere kan vi ikke rigtigt sige sådan noget, når vi ikke kender til det.


Brugbart svar (2)

Svar #9
02. juli 2011 af Megatron1 (Slettet)

Indgår vægtningen af fag, når man udregner kvote 2-kvotienten? Det mener jeg nemlig ikke, at de gør.


Skriv et svar til: Hvad er mit Kvote 2 snit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.