Studievalg og videregående studie

videregående uddannelse: gennemsnit?

15. juli 2011 af TyskPige (Slettet)

 hej allesammen

Jeg er i gang med en 2-årig hf og bliver færdig til næste sommer. Min drøm er at læse medicin bagefter. Nu har jeg læst rigtig meget på ug.dk og ved, hvilke fag jeg skal have. Men jeg er lidt usikker med henhold til gennemsnitten som står på hjemmesiden. Jeg ved at jeg ikke skal have en bestemt gennemsnit (altså bare bestå), men der står gennemsnitten fra 2010 og den ligger mellem 10,8 og 9,8. Nu er mit spørgsmål, om denne gennemsnit er den gennemsnit i alle fag jeg tager eller kun i de adgangsgivende fag? Jeg har været oppe i nogle eksamner i sommer og i sidste sommer og der fik jeg ikke kanongode karakter og nu er jeg bange for at jeg ikke kan opnå den gennemsnit som jeg skal have...

Jeg håber at nogen kan forstå mit spørgsmål og kan svare mig :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. juli 2011 af Dulugtergrimt

Bare lige en pointering, fordi jeg er flueknepper: et gennemsnit, gennemsnittet. Det gennemsnit. Dette gennemsnit.

Til dit spørgsmål: Der findes faktisk tonsvis af tråde om dette emne. Det korte svar: Kvote 1-snittet er snittet af alle dine fag.


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. juli 2011 af Djemba (Slettet)

Det lyder lidt bekymrende at du ikke fik så høje karakter på første år, da det mig bekendt er naturpakken som er den store eksamen på første år og her burde du score højt, eftersom medicin-studiet er i din interesse.

Jeg skal selvfølgelig ikke afskrive dine muligheder. Men vil bare gøre opmærksom på at medicin er et af de meget populære studier og derfor også en af de uddannelser, hvor man skal have et højt gennemsnit.

Men klø på, hvis det er det du vil, uanset hvad, så gælder det om at få det højeste gennemsnit muligt, så må du se, hvad dine muligheder er bagefter.


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. juli 2011 af SOFIEever (Slettet)

På hf har man matematik på B, og for at læse medicin skal du have matematik på A :D.


Svar #4
15. juli 2011 af TyskPige (Slettet)

 tak for jeres svar, var nemlig ikke helt sikker hvordan det fungerede. 

#1
ja, som du kan se i mit navn, er jeg fra Tyskland, bor i DK siden 3 år og har det lidt svært med et og en ;-)

#2
Ja, jeg er sikker, det er den vej, jeg vil gå. Det med naturfag-eksamen var ikke lige det bedste...men det var også under halvdelen af min klasse der overhoved bestod eksamen og så kom jeg også op i geografi (det skal ikke lyde som en undskyldning) som ikke var mit stærkeste fag. 

#3
det ved jeg udmærket godt, derfor har jeg også valgt matematik på A niveau til efter sommer (har bestået b-niveau eksamen). Desuden har man på en almindelig hf matematik kun på c-nivau. 

Har lige et spørgsmål til: jeg har hørt at de karakter man få ikke har lige vægt (altså et fag på c-niveau tæller ikke så meget som et fag på b eller a-nivaeu). Nogen der ved noget om det? Bare en link ville også være fint hvor der står det hele :)


Brugbart svar (3)

Svar #5
15. juli 2011 af Djemba (Slettet)

@Tyskpige

Sådan var det sådan set også min klasse, mange bestod end ikke naturfag-eksamen. Men uanset hvad, så held og lykke. Det er jo bare at tro på det. Og så drop en fest engang i mellem i weekender osv. og få brugt tiden fornuftigt i stedet. Du vil ærge dig, hvis det kommer til at glippe for dig med en forskel på 0,2 eller 0,3.


Skriv et svar til: videregående uddannelse: gennemsnit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.