Studievalg og videregående studie

Kvote 2

18. juli 2011 af sørensenmini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der vil komme med konstruktiv kritik hvis jeg poster min ansøgning ind? :)


Svar #1
18. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

Siden jeg blev student, har jeg arbejdet aktivt, for at kvalificere mig til at blive optaget på det samfundsvidenskabelige basisstudium. Jeg har gennem erhvervsarbejde, foreningsarbejde, politisk engagement og suppleringsfag tilegnet mig erfaringer, som har udviklet og modnet mig og givet mig en del egenskaber, som jeg er sikker på, vil gavne mig i min rolle som studerende på RUC.

Jeg har længe haft interesse for samfundsvidenskabelige problemstillinger, hvilket allerede afspejler sig i mit valg af studieretning på gymnasiet. Ved at blive optaget på sam-bas, vil jeg få mulighed for at fordybe mig i en række af de samfundsvidenskabelige problemer, som jeg interesserer mig for, samt opnå viden om de forskellige metoder og retninger inden for samfundsvidenskaben. Jeg håber derigennem, at blive i stand til at foretage en mere kritisk og reflekteret analyse af diverse samfundsvidenskabelige emner.

Udover de faglige aspekter, gør det sociale miljø på RUC, at sam-bas virker endnu mere tiltalende på mig. Jeg har de seneste 12 måneder arbejdet aktivt, for at kvalificere mig fagligt til studiet, og har herigennem også opnået en del sociale kompetencer. Arbejdsformen med meget projektarbejde, samt de tætte bånd til andre studiekammerater i “huset”, er derfor med til at gøre mig yderligere motiveret, da jeg er et meget socialt menneske.

Jeg har været tilknyttet en skole, som fast lærervikar siden august 2010. Skolen har elever fra forskellige sociale lag, hvoraf mange har anden etnisk baggrund end dansk. Gennem arbejdet med disse elever, har jeg derfor fået skærpet min sociale forståelse, og indsigt i samfundets forskellige grupper og deres levevilkår. Disse kompetencer er jeg sikker på vil gavne mig på RUC. Desuden har jobbet også været med til at styrke både mine lederegenskaber og min kreativitet, da jeg har varetaget undervisning på alle klassetrin, og bl.a. selv skulle stå for at udarbejde materialer til eleverne. Derudover har jeg lært at arbejde mere disciplineret, da det er en vigtig forudsætning for god undervisning. Disse egenskaber kan jeg bl.a. gøre brug af i gruppearbejde, men også når jeg skal arbejde og forberede mig individuelt.

I mit freelancejob som tolk har jeg tolket for mange forskellige mennesker, hvilket både har fremmet min kommunikationsevne, men i høj grad også ladet mig stifte bekendtskab med mange sociale og integrationsmæssige problemer. Jeg har lært mange samfundsmæssigt vigtige begreber, som jeg regner med at kunne studere nærmere og arbejde mere med på sam-bas. Tolkejobbet har i det hele taget givet mig en bred forståelse for de sociale problemer blandt ressourcesvage og ufaglærte efterkommere. Jeg har herigennem lært at anskue problemerne fra flere forskellige vinkler, og fået kendskab til forskellige kulturer. Alt dette har gjort, at jeg nu har fået betydelig mere interesse for sam-bas, og de emner og fag der hører herunder.

Gennem de sidste 12 måneder har jeg også foretaget en del frivilligt arbejde. Både for Ungdommens Røde Kors (URK) og for en lokalforening kaldt Mælkevejen.
I URK har jeg været med til at give lektiehjælp til de lokale børn. Jeg har været en del af et team bestående af unge, friske mennesker, hvor vi har samarbejdet meget for at give disse børn den bedste hjælp. Samarbejdsviljen og -evnen i vores team, var en bærende del af projektet til trods for projektets begrænsede forhold og trange midler. Den vigtigste erfaring jeg har fået herfra er, at jeg virkelig har lært at samarbejde, netop dette kan jeg videreføre med mig, til bl.a. gruppearbejdet på studiet. Aktuelt er jeg i betragtning som formand for den lokale afdeling.
Som projektkoordinator i Mælkevejen har jeg også fået nogle gode erfaringer. Jeg har ledet sundhedsfremmende aktiviteter for unge, hvor mit primære arbejde gik ud på at organisere en masse sportsturneringer, forskellige lege og i det hele taget sørge for de unges trivsel i foreningen. Her har jeg lært en masse om hvordan foreninger er organiseret, hvordan man udarbejder budgetter, hvordan de forskellige foreningers indbyrdes relationer er og netværkets betydning.

Derudover er jeg medstifter af en ny frivillig forening, Region Sjælland Iværksætter Forening (RSIF), som arbejder for at varetage erhvervslivets interesser, herunder specifikt lokale arbejdsgivere, arbejdssøgende og iværksættere. Dette gennem sparring, support, rådgivning og udvikling. I øjeblikket fungerer jeg som suppleant for næstformanden. Mit virke i foreningen har givet mig indsigt i erhvervslivets forskellige vinkler, sammensætning og arbejdsmarkedets parters indbyrdes relationer og samspil. Netop disse erfaringer har bestyrket min interesse for sam-bas studiet, da jeg mener, at studiet kan give mig mulighed for at arbejde videre med disse aspekter på et teoretisk plan for på sigt at kunne kombinere og omdanne dem til praksis. En anden grund til mit ønske om at blive optaget på sam-bas er også tværfagligheden, som giver mange muligheder for at kombinere sin uddannelse og tilrettelægge den ud fra de interesser og de fremtidige beskæftigelsesønsker man har. Uddannelsens mangfoldighed gør netop at jeg kan se at mine drømme som f.eks. konsulent inden for arbejdsmarkedet kan realiseres.

Det sidste års brede vifte af erfaringer har udviklet mig meget, dette sammenholdt med mine personlige og faglige kvalifikationer gør mig egnet og godt rustet til at læse sam-bas på RUC.
Som tidligere nævnt har jeg allerede ved valget af min gymnasieretning været afklaret med min fremtidige studieretning. Min udviklingsproces igennem det sidste år har bestyrket og bekræftet, at jeg har valgt rigtigt. Jeg ser derfor frem til at læse sam-bas.
 

PLEASE KONSTRUKTIV KRITIK


Svar #2
18. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

en der ikke nok vil kommentere? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. juli 2011 af Djemba (Slettet)

Du har vel sendt den? Så er det jo for sent og ganske ligegyldigt, hvad vi mener om den.


Svar #4
18. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

jo djemba, men synes stadig det kunne være interessant med et fingerpeg om hvor man lå. svært at sidde i det uvisse når der stadig er 14 dage tilbage med nervøsitet ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. juli 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Konstruktiv kritik kan ikke bruges til meget så ;)

Overordnet synes jeg, at du har mange gode og kvalificerende erfaringer og virker motiveret, dog kunne der måske godt være lidt større sproglig præcision.

Men, men, men, lad nu være at dvæle for meget over det. Jeg forstår godt, at du er spændt på at få svar, men nu har du sendt den ind, og du får ikke noget ud af bekymre dig over hvad du kunne have gjort. 


Svar #6
18. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

hotgirl37.. træker sproglig præcision meget ned? eller hvordan vægtes det i forhold til selve indholdet


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. juli 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Jeg er på ingen måde ekspert i kvote 2 ansøgninger og er ikke engang samfundsvidenskabelig, så der har du vist svaret :D

Jeg tror bestemt, at dine konkrete erfaringer er langt vigtigere end sproget, og det er også en kæmpe fordel at du har haft meget ledelsesansvar i dit arbejde.

Men det afhænger jo også af de andre ansøgere - hvor mange der er, hvilke kvalifikationer de har etc.


Svar #8
18. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

tak for svaret ;)


Brugbart svar (2)

Svar #9
18. juli 2011 af purpleheart (Slettet)

 Nu vil jeg ikke sidde og love dig noget, og jeg er skam heller ikke ekspert på området, men jeg tror altså godt at du kan slappe af og føle dig rimelig sikker ;-) Frivilligt arbejde er et KÆMPE plus og når jeg læser dit CV igennem, og dine mange initiativer, har jeg ærlig talt svært ved, at forestille mig hvordan nogle på 20 år skulle kunne have opnået meget større erfaring med arbejdsmarkedet end dig! 

Jeg forstår din nervøsitet og bekymring (venter selv i spænding på svar fra KU), men jeg synes at det er den bedste kvote 2 ansøgning jeg har læst so far, og i mine øjne virker du super kvalificeret! Held og lykke med det :-) 


Svar #10
19. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

tak for svar purpleheart. er glad for dine ord :)


Svar #11
19. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

hvad har du søgt på KU egentlig? :)


Brugbart svar (2)

Svar #12
20. juli 2011 af purpleheart (Slettet)

 Jeg har søgt dansk, men for en sikkerheds skyld har jeg også søgt Hum bas som 2. prioritet, jeg håber dog mest på at komme ind på KU, da det er min drømmeuddannelse :)


Svar #13
20. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

fedt :)


Svar #14
20. juli 2011 af sørensenmini (Slettet)

ingen andre RUC'ere, eller kommentarer? ;)


Skriv et svar til: Kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.