Matematik

Pythagoras, Sinus og cosinus

18. juli 2011 af anonym000

 Hej
hvad er de tre ting ? er mit spørgsmål, men først det jeg allerede ved...
Pythagoras er det hvor man finder ud af længden af en ukendt side?

sinus og cosinus kan ikke helt huske. Så det vil være nice, hvis nogen kunne sige noget om det og evt. lære mig det el. giv et links til hvor jeg kan lære det og arbejde med det.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2011 af NejTilSvampe

 pythagoras sætning siger "summen af de to kateter kvadreret er lig hypotenusen kvadreret i en retvinklet trekant". 

I matematik sprog  a^2 + b^2 = c^2 

Dvs. hvis du kender to af siderne i en retvinklet trekant, kan du bruge pythagoras til at finde den sidste.

Sinus og cosinus bruger du til at bestemme vinklerne, eller hvis du kender en vinkel kan du bestemme de resterende sider.


Svar #2
18. juli 2011 af anonym000

 pythagoras... man kan også c^2-b^2=a^2 og c^2-a^2=b^2...... men kunne bruge mere viden om sinus og cosinus, og hvad forskellen er.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2011 af davidsh (Slettet)

 frividen.dk

Kan anbefales hvis du har noget matematik, som du er lidt usikker på. For sinus-relationerne kan du gå ind under matematik<geometri og så finde den video som ser mest tiltalende ud, men de øverste plejer at være de mest grundlæggende...

 edit: og ja selvfølgelig kan man det, så længe du husker at siden c altid er hypotenusen... (den længste side på trekanten)


Svar #4
18. juli 2011 af anonym000

 #3 siden c skal altid være hypotenusen og hvad med a og b er det lige meget hvor man sætter dem ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

#4

- I denne forbindelse, ja ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

www.frividen.dk

Matematik

Geometri

Video nr. 3: Definition af sinus, cosinus og tangens


Svar #7
19. juli 2011 af anonym000

 okay, tak alle sammen

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juli 2011 af davidsh (Slettet)

 Så lidt... håber du kan bruge noget af det


Svar #9
23. juli 2011 af anonym000

 kan bruge det hele! :)

- - -

...............


Skriv et svar til: Pythagoras, Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.