Matematik

Sinusrelation

21. juli 2011 af anonym000

 Hej

\frac{a}{\sin (A)} = \frac{b}{\sin (B)} = \frac{c}{\sin (C)}=2R= Diameter= hypotenusen

og er hyp ikke altid diameter i den omskrevne cirkel..... 

det har jeg fundet ud af, er 99 & sikker at det er rigtigt... er det det? 

på forhånd tak


 


Svar #1
21. juli 2011 af anonym000

 hov mente 99 % :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er helt korrekt, at hypotenusen er diameter i den omskrevne virkel


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2011 af mathon

helt i overensstemmelse med

     

                 a/sin(A) = c     og     b/sin(B) = c

dvs
                 sin(A) = a/c     og     sin(B) = b/c                    i en retvinklet trekant med C = 90º

og med THALES' sætning


Svar #4
22. juli 2011 af anonym000

 okay, tak for hjælpen

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0, #2

Det bør dog fremhæves, at der kun er tale om en hypotenuse, når trekanten er retvinklet. For en retvinklet trekant spænder den rette vinkel over diameteren i trekantens omskrevne cirkel.

Men ligningen i #1 er jo korrekt for alle trekanter, når man blot fjerner den sidste del (=hypotenusen).


Svar #6
25. juli 2011 af anonym000

 hmm okay det vil jeg prøve af imorgen :)

- - -

...............


Skriv et svar til: Sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.