Matematik

Bestem integralet 4 øvre værdi 1 er nedre værdi f(x)dx

26. juli 2011 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave hvor jeg skal bestemme integralet men jeg får ikke opgivet nogen funktion f(x), det eneste jeg får opgivet er: (Opgave)

" Om en funktion f oplyses at:

f(1)=-2      og f'(1)=-3

F(1)=-0,25   og F(4)=0,5

hvor F er en stamfunktion til f

a) Bestem integralet  f(x)dx,

Der er et integrationstegn 4 er øvre værdi og 1 er nedre værdi dvs. der står i opgave a) Integrale 4 øvre værdi, 1 nedre værdi f(x)dx

Hvordan løser jeg den?

Håber i kan hjælpe mig?

MVH...

Vedhæftet fil: studieportal.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

Idet F(x) er en stamfunktion til f(x), gælder der jo, at

14 f(x) dx = [F(x)]41 = F(4) - F(1) .

Værdierne for F(1) og F(4) er opgivet i opgaven.

Oplysningerne om f(1) og f'(1) skal benyttes til besvarelsen af spm. b) (i den vedhæftede fil).


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Integralet fra 1 til 4 af f(x)dx = F(4) - F(1) = [indsæt]
---------------------------------------------------------------------------------

(xo,yo) = (1,f(1)) = (1,-2)  og hældningen a = f ' (1) = -3
 

Tangentligningen er:

y-yo = a*(x-xo) [indsæt]


Svar #3
26. juli 2011 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

 Tusind Tak ^_^


Skriv et svar til: Bestem integralet 4 øvre værdi 1 er nedre værdi f(x)dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.