Matematik

Monotoniforhold

27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Nogle som vil tjekke efter på deres grafregner om jeg har bestemt de korrekte monotoni forhold for f'(x) = 4x^3 -2x 

Jeg får at grafen er : aftagende, voksende, aftagende og voksende


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2011 af mathon

     ...monotoniintervaller ???

.

      f '(x) = 4x3 -2x = 2·2x·x2 - 2x·1  =  2x·(2x2 - 1)  =  2x·(x+(1/√(2))·(x-(1/√(2))


Svar #2
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 jeps og der får jeg at den er aftagende , voksende , aftagende og voksende.=

]-uendeligt;-0,71] , [-0,71;0] , [0;0,71] og [0,71;uendeligt[

Men ved ikke om det er rigtigt, jeg har ikke lige skrevet mine udregninger ned her på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Det er korrekt


Svar #4
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

tak for det, vil helst være sikker på mit facit inden jeg afleverer en aflevering :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2011 af mathon

fortegnsvariation for f '(x):        -                         +                     -                              +
                                      x:  _______-0,71__________0____________0,71____________
              monotoni for f(x):   aftagende           voksende          aftagende                   voksende
            


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juli 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Du skal bare vide at det er ∫(f'(x)) = f(x) der opfører sig sådan, og ikke f'(x) selv.

Det ved du sikkert også, men bare lige for at være helt sikker.


Svar #7
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 hm nu blir jeg i tvivl det vidste jeg ikke, monotoniforhold er det ikke f'(x) der "opfører" sig sådan. når det er f(x) jeg har differentieret


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. juli 2011 af mathon

    fortegnsvariationen for f '(x) er bestemmende for monotonivariationen for f(x)

    f '(x) er en "sladderhank" om f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man finder monotoniforholdene for f(x) ved at betragte fortegnsvariationen for f'(x) . Se i øvrigt #5.


Svar #10
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 hvis nu man skal finde ekstrema, så er det godt nok de 3 x'er jeg indsætter i f(x) og ikke i f '(x) vel? altså for at finde 2. kordinaterne


Svar #11
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 Tak for det :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Løsningerne til ligningen f'(x) = 0 angiver de mulige ekstremumspunkter for f . Ekstremumsværdierne er funktionsværdierne f(x) i disse x-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. juli 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Monotoniforholdene fortælle hvordan din differentierede funktion opfører sig.

f'(x) fortæller hvordan f(x) opfører sig.

Når du differentierer f(x) får du f'(x) og den, som mathon skriver, "sladrer" om hvordan f(x) opfører sig, men siger intet om hvordan den selv opfører sig.


Svar #14
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 dvs. når jeg differ f(x) får jeg så f '(x). men f (x) differentieret fortæller intet om f ' (x), men det gør monotoniforholdene tilgengæld. ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det giver ingen mening. f(x) differentieret er jo f'(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. juli 2011 af mathon

#5

fortegnsvariation for f '(x):        -             0              +        0           -             0            +
                                      x:  _________-0,71__________0____________0,71____________
              monotoni for f(x): aftagende   lok min voksende  lok max aftagende  lok min   voksende
            

 på grund af pladsen
 betyder her
                     lok min = lokalt minimumspunkt

                     lok max = lokalt maksimumspunkt


Svar #17
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 altså mener , fortæller monotoniforholdene godt nok ikke noget om hvordan f '(x) er ?


Svar #18
27. juli 2011 af TheLeresa (Slettet)

 arg okay nu forstår jeg!


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. juli 2011 af mathon

...nye brugere kan sammenholde med
   www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.