Matematik

Hvad er punktmængden?

30. juli 2011 af Pavlov (Slettet)

Hvad er punktmængde, for jeg har et par opgaver hvor de skriver punktmægder, men jeg kan ikke huske hvad det er, så er det mulig at nogen kan forklare det, og vis det, så vil jeg være taknemlig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juli 2011 af mathon

2D                

...et område i planen kaldes en punktmængde...

Hvert punkt P - i planen - kan identificeres med et koordinatsæt (x,y)

i opgaver er det oftest afgrænsede - lukkede - punktmængder

f.eks.
             er
området
                                     (x-a)2 + (y-b)2 ≤ r2     

mængden af punkter i cirklen med centrum i (a,b) og radius r

eller på dennes periferi


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juli 2011 af mathon



Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juli 2011 af SuneChr

Punktmængden, U, som udgør hele planen, kan udtrykkes ved mængden  U = {(x , y) | x ∈ ∧ y ∈ R }

               =   {(x , y) | (x , y) ∈ R2 } .

En delmængde C  af U,    C ⊆ U ,   har  nærmere definerede afgrænsninger udtrykt ved x og y som skrevet i # 1 med cirkelskiven  C =  {(x , y) | (x - a)2 + (y - b)2  ≤  r2 } ⊆ U .

Punktmængder i rummet beskrives på lignende måde med tre koordinater    (x , y , z)  ∈ R .


Svar #4
05. august 2011 af Pavlov (Slettet)

tak for hjælpen, det var pænt af jer bruge tid på mit spørgsmål, så igen tak.


Skriv et svar til: Hvad er punktmængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.