Matematik
Integralregning.. Ikke 100% sikker
Skal man sige 3x^2-5x+4=x+1, reducere og finde nulpunkter? Hvor disse nulpunkter er grænserne b og a, for den reduceret funktion?
f(x)=3x^2-5x+4
Linjen l er givet ved ligningen y=x+1
b) Bestem arealet af det skraverede område
på figuren, der afgrænses af grafen for ,
linjen l og y-aksen.
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20hhx%20og%20htx/101220_matematik_a.ashx
Opgave 7) b)
Svar #1
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
I opg 7a har man bestemt røringspunktet mellem grafen for f(x) og den anførte rette linie med ligningen
y = g(x) = x+1 . Dette røringspunkt ses let at være (1;2). Arealet af det skraverede område er da arealet mellem graferne for f(x) og g(x), begrænset af linierne x = 0, og x = 1, som beregnes ved det bestemte integral
A = 0∫1 (f(x) - g(x)) dx = 0∫1 ( (3x2 -5x +4) - (x+1) ) dx
Svar #2
03. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
Opgave 7a) er let nok... Så det passede at man skulle sætte y og f(x) ligmed hinanden og sætte funktionen lig med 0 :). Tak for det Andersen11
Skriv et svar til: Integralregning.. Ikke 100% sikker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
