Kemi

Absolute usikkerhed, CV% og Koncentration

04. august 2011 af studienord (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle! kan I hjælpe mig med beregninger.

1) En HPLC -eluent fremstilles ved at afmåle følgende voluminer med måleglas:

500 mL ionbyttet vand , s = 5 mL

400 mL ethanol , s = 5 mL

100 mL 5,0 % phosphorsyre , s = 2,5 mL

a) Beregn den absolute usikkerhed , s , og den relative usikkerhed som CV % på det totale volumen.

b) Angiv det totale volumen med det korrekte antal betydende cifre.

2) Til bestemmelse af en NaOH-opløsnings koncentration (i mol/L) afvejes 0,4062 g (s = 0,0001 ) kaliumbiphthalat , som titreres med 19,82 mL (s = 0,015 )mL NaOH. Usikkerheden på molvægten kan udelades. Molvægten kaliumbiphthalat = 204,22 g/mol.

a) Beregn den absolute usikkerhed , s, og CV% på C(NaOH)

b)angiv resultatet med det korrekte betydende cifre.

tak på forhånd:)


Svar #1
05. august 2011 af studienord (Slettet)

 er der ikke nogen der kan hjælpes???


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af PinkSunbeam (Slettet)

1)

a)

s=√(5ml^2+5ml^2+2,5ml^2)

s=7,5ml

CV%= (7,5ml/(500ml+400ml+100ml))*100%

CV%=0,75%

b)

500ml+400ml+100ml=1000ml


Skriv et svar til: Absolute usikkerhed, CV% og Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.