Matematik

parallel med linjen

05. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 Bestem ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift 
f(x) = -x2+8x+5
Der er parallel med linjen med ligning: y= 2x+1

f ' (x) = -2x+8 

-2x+8 = 2x+1
-4x= 7 
x= -1,75
X0 =-1,75

nu skal jeg finde f( -1,75) ? 
derefter : f(x) = f '(-1,75)·(x + 1,75) + f(-1,75)
Er det rigtigt?                               


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Nej, ikke rigtigt. Du skal løse -2x + 8 = 2 for at finde førstekoordinaten for røringspunktet.

Heraf fås x = 3 .

Den resterende del skal du beregne ligesom de foregående indlæg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

tangentligningen

                 f(x) = 2(x - 3) + 20

                       = 2x +14


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Linien med ligningen y = 2x+1 har hældningskoefficienten 2 . Den søgte tangent til funktionens graf skal være parallel med denne linie og skal derfor også have hældningskoefficient 2. Man skal defor løse ligningen f'(x) = 2, dvs.

-2x + 8 = 2 ,

som anført af Studieguruen i #1.

I #0 finder du i stedet x-koordinaten for skæringspunktet mellem den givne linie og grafen for funktionen f'(x) .


Svar #4
05. august 2011 af kidmartion (Slettet)

mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: parallel med linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.