Matematik

Differentialligning

06. august 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej er der nogle som kan hjælpe med denne opgave.

Givet differentialligningen 

dy/dx= x/x^2+4

a) bestem differentialligningens fuldstændige løsning.

b)Bestem den ligning, hvis integralkurve går gennem punktet (4,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

           .. du må gøre det klart om der er tale om

                                     dy/dx = (x/x^2) + 4

              eller

                                     dy/dx = x/(x^2 + 4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2011 af ramme2 (Slettet)

a)        dx/dy = 1/x + 4    du kan nu finde den fuldstændige løsning ved at integrerer udtrykket. Husk konstanten k

b)       F(4) = 1          Indsæt x =4   og sæt udtrykket lig med 1. Find værdien af konstanten k


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Jeg går ud fra i #2 at du mener dy/dk = (x/x2)  + 4  Ellers bliver det noget svære.


Svar #4
06. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 der står følgende i opgaven : dy/dx=(x)/(x^2+4)


Svar #5
06. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 jeg forstår bare ikke helt spørgsmål b. er det det samme som at finde den partikulære løsning.?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, det er den partikulære løsning, du finder. Dette gøres som anvist i #2.


Svar #7
06. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 Okay mange tak alle sammen for hjælp.:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. august 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. august 2011 af mathon

                         k = 1 - ln(√20)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.