Matematik

integralregning

07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 opgave: 
en sten slippes fra toppen af en brønd.
Hastigheden er v(t) =-9,82*t

a) Bestem stedfunktionen når tiden er 0(s)  når stenen slippes i højden 0 (m)
Efter 2,3 sek. høres plasket fra stenen der rammer vandet.
b) Hvor dyb er brønden?
c) Er det vigtigt for vurderingen af brøndens dybde at det tager tid for lyden at bevæge sig op gennem brønden ? lydhastigheden er ca. 340 m/s 

Integrering af v(t) =-9,82*t

1/2*(-9,82)2*t2

f(x)=x1=x Har stamfunktionen Fc(x) =½x2+c <=> 1/2*(-9,82)2

f(x) = x0=1 har stamfunktionen Fc(x) =x1+c< => t2


Er det rigtigt?

1/2*(-9,82)2*t2
(2,3s)=½ *(-9,82)2 *(2.3s)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2011 af peter lind

faldlængden kan findes som s = ½g*t2. Jeg ved ikke hvorfor du vil kvadrere g. Dine formuleringer er ikke gode. eksempelvis Hvis du dividerer den sidste ligning (2,3s)=½ *(-9,82)2 *(2.3s)2 med 2,3 s får du 1= +½ *(-9,82)2 *(2.3s) ≈ 50*2,3 = 115


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2011 af mathon

a)

       ds/dt = v

       s(t) = ∫0 v·dt = ∫0 (-9,82 m/s2)·t)dt = (-4,91 m/s2)·t2

b)

       s(2,3) = (-4,91 m/s2)·(2,3 s)≈ -26 m

c)

      forskellen bliver ca. 2 m


Svar #3
07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Faldlængden beregnes efter formlen s = ½*g*t2
 

Da lyden bevæger sig 340 m/s opstår plasket således s/340 sekund før det høres
 

Dvs. faldtiden t er kun (2,3-s/340) sek.
 

s = ½*9,82*(2,3-s/340)2
 

s = 24,38 m
 

Hvis vi havde regnet med t = 2,3, havde vi fået s = 25,97 m
 

Dvs en difference på 1,59 m
 


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.