Fysik

densitet og volumen

08. august 2011 af aliawan8 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven lyder:

Bestem mængden af aluminium i volumenandel( vol/vol ) i et lod der også indeholder bly og har en densitet på 8,3 g/cm^3.

Jeg har omregnet densiteten til 8300kg/m^3

Aluminium = 2700kg/m^3

Bly = 11340kg/m^3

Derudover aner jeg ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2011 af SuneChr

Vi har et lod på 1 cm3 som vejer 8,3 g

x cm3 er Al og vejer 2,7·x  g

(1 - x)  cm3 er Pb og vejer 11,34·(1 - x)  g

Så har vi:   2,7·x + 11,34·(1 - x)  =  8,3   ⇒  x  =  0,3519

35,19% af loddets volumen er Al


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. august 2011 af mathon


Svar #3
08. august 2011 af aliawan8 (Slettet)

Tusind Tak !


Svar #4
08. august 2011 af aliawan8 (Slettet)

kan du også kom med en ligning hvis man skal finde, vægtprocent (w/w/ af aluminium?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2011 af mathon

       (w/w)          mAl /mtotal = (Vtotal·0,3519)·(2,7 g/mL) / (Vtotal·(8,3 g/mL)) = 0,1145 = 11,45 masse%


Svar #6
08. august 2011 af aliawan8 (Slettet)

Du har lige lært mig 2 meget vigtige ting, tak skal du hav :)


Skriv et svar til: densitet og volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.